Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έδωσαν τη πρώτη φωτό και βίντεο του νεκρού Καντάφι.

20.10.2011 | 16:37
Το Reuters μεταδίδει ότι ο Καντάφι βρισκόταν σε μια αυτοκινητοπομπή που δέχθηκε επίθεση από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Καντάφι βρισκόταν στη Σύρτη, είπε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ και σήμερα «είδαμε μια φάλαγγα βγαίνει”. Αυτή η φάλαγγα θεωρήθηκε ύποπτη και χτυπήθηκε από νατοϊκά μαχητικά.Υπάρχουν όμως κι άλλες εκδοχές.
Ήδη κυκλοφορεί μία φωτογραφία και βίντεο  που δείχνει υποτίθεται τον νεκρό Μουαμάρ Καντάφι

Ο Συνταγματάρχης Καντάφι είναι νεκρός, σύμφωνα με τα μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου. Πανηγυρισμοί στη Σύρτη, τη γενέτειρά του, στην Τρίπολη, στη Βεγγάζη. 

Ο Μοχάμεντ, ένας 20χρονος αντάρτης αποκάλυψε στο BBC πώς βρήκε τον πρώην ηγέτη της Λιβύης κρυμμένο σε μια τρύπα στο έδαφος (την ίδια τύχη είχε και ο Σαντάμ Χουσεΐν) της γενέτειράς του, της Σύρτης. Η τελική μάχη για την κατάκτηση της οποίας ήταν και το κύκνειο άσμα του Μουαμάρ Καντάφι, του ανθρώπου που επί 42 χρόνια είχε στα χέρια του την τύχη της χώρας. 

«Μην πυροβολήσεις μου είπε», δήλωσε ο νεαρός αντάρτης, κραδαίνοντας ένα χρυσό πιστόλι, που άνηκε στον έκπτωτο ηγέτη.


Πρώτα το AFP μετά το BBC και πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης. Μένει να αποδειχτεί αν η φωτογραφία του νεκρού Καντάφι που τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο είναι αληθινή ή όχι

Σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ματζίντ Μλέγκτα, πάντως, ο Καντάφι τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών. Το κονβόι με το οποίο ο έκπτωτος Λίβυος ηγέτης προσπάθησε να διαφύγει από τη Σύρτη δέχτηκε αεροπορικά πυρά από δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών.

«Τραυματίστηκε και στα δυο πόδια» είπε ο ανώτατος αξιωματούχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στο Reuters. «Είχε επίσης τραύματα και στο κεφάλι» είπε και πρόσθεσε πως «έχουμε οπτικό υλικό αλλά δεν είναι διαθέσιμο ακόμα».


Οι πρώτες πληροφορίες
Λίγη ώρα αφού οι αντάρτες κατέλαβαν τη γενέτειρα του έκπτωτου ηγέτη της Λιβύης, Σύρτη, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και οι νέες φήμες πως όχι μόνο ο Μουαμάρ Καντάφι συνελήφθη, αλλά λίγο μετά τη σύλληψή του, υπέκυψε στα πράγματά του!

Σύμφωνα με το Reuters India, ο Αμπντέλ Ματζίντ του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου δήλωσε πως ο Καντάφι συνελήφθη, καθώς το κονβόι με το οποίο προσπαθούσε να διαφύγει από τη Σύρτη δέχτηκε αεροπορική επίθεση από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ. 

Οι πληροφορίες από το νέο καθεστώς της Λιβύης αναφέρουν τραυματίστηκε και στα δυο πόδια σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο. Το Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι η κατάστασή του ήταν τόσο σοβαρή που λίγο μετά υπέκυψε στα τραυματά του. Σύμφωνα με το Reuters κατά την επιχείρηση σύλληψης του Καντάφι σκοτώθηκε ο επικεφαλής των δυνάμεων που παρέμεναν πιστές στον πρώην Λίβυο ηγέτη, ενώ συλλήφθη και ο εκπρόσωπος του Καντάφι, Μούσα Ιμπραχίμ.

ΝΑΤΟ και Ηνωμένες Πολιτείες ενημερώθηκαν άμεσα, αλλά αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν το οτιδήποτε.

ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΝΤΑΦΙ
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ