Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έφτιαξαν ομάδα φίλων "της Μακεδονίας" στην ευρωβουλή!

11.02.2011 | 05:38
Ατομική πρωτοβουλία κι όχι απόφαση του ΕΛΚ είναι η δημιουργία "ομάδας φίλων της Μακεδονίας",επισημαίνει σε δήλωσή της η κ.Μαριέττα Γιαννάκου.Η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ διευκρινίζει:

"Η δημιουργία άτυπων, ανεπισήμων ομάδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι δικαίωμα κάθε βουλευτή και δεν συνιστά επίσημη πολιτική πράξη, ούτε έχει καμιά νομιμοποίηση από τον κανονισμό λειτουργίας του ΕΚ. Στην ουσία, παρόμοιες ομάδες lobbying υπάρχουν δεκάδες για διαφορετικούς λόγους και θέματα. Αντίστοιχη προσπάθεια άλλου βουλευτού, άλλης πολιτικής ομάδος είχε ξεκινήσει κατά την προηγούμενη θητεία χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, όταν πληροφορήθηκα την πρωτοβουλία του κ. συναδέλφου απέστειλα αμέσως επιστολή στον ίδιο  (η οποία επισυνάπτεται) επισημαίνοντας:
 
• Πρώτον, τη διαφωνία μου με την πρακτική να εγκαινιάζονται ανεπίσημες ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που στηρίζουν τα συμφέροντα τρίτων χωρών.
• Δεύτερον, ότι το επίσημο όνομα της χώρας με βάση τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών  και όπως χρησιμοποιείται απ' όλα τα όργανα της ΕΕ είναι ΠΓΔΜ και επομένως ο βουλευτής οφείλει τουλάχιστον να αλλάξει τον τίτλο της ομάδος που δημιούργησε.
• Τρίτον οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των ΗΕ για το θέμα του ονόματος βρίσκονται σε ευαίσθητο σημείο και κινήσεις τέτοιου είδους μπορούν να αποβούν επιζήμιες.
• Και τέταρτον, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ώστε  να μη δημιουργούμε αβάσιμες ελπίδες, ότι δήθεν το θέμα του ονόματος  δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στην ενταξιακή πορεία της χώρας αυτής, καθώς είναι γνωστή και σαφής η διαδικασία λήψεως αποφάσεων για την ένταξη χωρών στην ΕΕ". 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ