Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Εφυγε» η τελευταία βετεράνος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου σε ηλικία 110 ετών

08.02.2012 | 09:49
Η τελευταία γυναίκα βετεράνος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, η Βρετανίδα Φλοράνς Γκριν, ηλικίας 110 ετών, πέθανε το Σάββατο στον οίκο ευγηρίας όπου διέμενε στην Αγγλία, μεταδίδουν σήμερα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

    Η Φλοράνς Γκριν που είχε καταταγεί στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) σε ηλικία 17 ετών το 1918, είναι γνωστή ως το τελευταίο πρόσωπο που υπηρέτησε στον πόλεμο του 1914-1918, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

    Η Γκριν πέθανε ενώ κοιμόταν στο δωμάτιό της, σε οίκο ευγηρίας του Κινγκς Λιν στην ανατολική Βρετανία.

    "Έζησε μια εξαιρετική ζωή', δήλωσε η κόρη της Τζουν Εβετς στην εφημερίδα Eastern Daily Press. "Έζησε πολλές αλλαγές στην εποχή της και επαίρετο ότι ήταν ο τελευταίος βετεράνος του πολέμου. Ήταν περήφανη για όσα έκανε και όλοι εμείς περήφανοι γι αυτήν".

    Η Γκριν είχε ενταχθεί στη RAF ως σερβιτόρα σε συσσίτιο στρατιωτικής βάσης στο Νόρφολκ, δύο μήνες πριν από την εκεχειρία. Αν και ποτέ δεν είχε σταλεί στο μέτωπο, αναγνωρίστηκε σαν να είχε υπηρετήσει στον πόλεμο.

    Ο Κλοντ Στάνλεϊ Τσουλς, ο τελευταίος στρατιώτης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, πέθανε στον οίκο ευγηρίας όπου διέμενε στο Περθ της δυτικής Αυστραλίας το Μάιο του 2011 σε ηλικία 110 ετών.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ