Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

EgyptAir: Βρέθηκε το μαύρο κουτί

21.05.2016 | 14:33
- Πηγές της αιγυπτιακής κυβέρνησης επιβεβαιώνουν πως εντοπίστηκε το μαύρο κουτί
- Επιβεβαιώνεται πως το αεροπλάνο είχε εκπέμψει αυτόματα μηνύματα για καπνό στην καμπίνα
- Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ο καπνός εντοπίζεται στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου κοντά στο πιλοτήριο
- Παραμένει ακόμα άγνωστο εάν το αεροσκάφος συνετρίβη ολόκληρο ή διαλύθηκε στον αέρα

Τα πληρώματα έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με το CBS News, έχουν εντοπίσει το μαύρο κουτί του αεροπλάνου της Egypt Air, στην περιοχή όπου έχουν ήδη εντοπιστεί πτώματα και συντρίμμια από την πτώση του αεροσκάφους, σύμφωνα με πηγές της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Το αεροπλάνο Airbus 320 της EgyptAir, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο και κατέπεσε την Πέμπτη στη Μεσόγειο, είχε εκπέμψει αυτόματα μηνύματα για παρουσία καπνού στην καμπίνα του αεροσκάφους, επιβεβαίωσαν σήμερα οι ερευνητές από το Γαλλικό Γραφείο Ερευνών Δυστυχημάτων, κρίνοντας ωστόσο πως είναι ακόμη πολύ νωρίς ν’αποτολμηθεί οποιαδήποτε ερμηνεία αυτών των στοιχείων.

Το ΒΕΑ «επιβεβαιώνει πως υπήρξε εκπομπή μηνυμάτων ACARS (Aircraft Communication Addressing and Reporting System) που επισήμαιναν την παρουσία καπνού στην καμπίνα λίγο πριν διακοπεί η μετάδοση δεδομένων», δήλωσε εκπρόσωπος του Γραφείου, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP.

Το Onalert.gr ήταν από τα πρώτα Μέσα παγκοσμίως, που μετέδωσαν την είδηση για την ύπαρξη καπνού μέσα στο αεροσκάφος, ακόμα και πριν τα αμερικανικά μέσα, τα οποία διέδωσαν την είδηση με μεγάλη ταχύτητα.


Μένει τώρα να δουν τα σωστικά συνεργεία εάν μπορούν να το ανασύρουν και σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται. Ο εντοπισμός του είναι το πρώτο θετικό δείγμα που γεννά ελπίδες πως μπορεί να μάθουμε τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους, 
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ