Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ειδική ομάδα φύλαξης των πυρηνικών επιστημόνων της χώρας ετοιμάζει το Ιράν.

06.12.2010 | 09:36
Απίστευτο θρίλερ διαδραματίζεται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Αραβικής χερσονήσου και τον Περσικό κόλπο. Μυστικοί πράκτορες, πυρηνικοί επιστήμονες που δολοφονούνται όταν βάζουν μπροστά το αυτοκίνητο τους, ειδικές μονάδες φύλαξης υψηλών προσώπων και... αγορές συστημάτων άμυνας αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, συνθέτουν ένα σκηνικό στην ευρύτερη περιοχή που...μυρίζει μπαρούτι
 
Από τη μία τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας τους και να δημιουργήσουν ένα ενιαίο σύνολο περιφερειακής άμυνας με τα άλλα αραβικά κράτη του Κόλπου, και από την άλλη δύο εκρήξεις στην καρδιά της Τεχεράνης (που είχαν σαν αποτέλεσμα των θάνατο δύο κορυφαίων Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων) ανεβάζουν στο κόκκινο την ήδη υψηλή θερμοκρασία στην περιοχή.
 
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και πρώτα από όλα στο Ιράν, όπου δόθηκε εντολή για την δημιουργία ειδικής μονάδας φύλαξης, όλων των πυρηνικών, φυσικών, επιστημόνων της χώρας. Η ειδική αυτή μονάδα θα στελεχωθεί από κορυφαίους Ιρανούς αξιωματικούς και στρατιώτες που ανήκαν στους “φρουρούς της επανάστασης”, ειδικά εκπαιδευμένους, και μοναδικό σκοπό θα έχουν να γίνουν η “σκιά” των πυρηνικών επιστημόνων και των μελών των οικογενειών τους,της χώρας. Αφορμή ήταν ο θάνατος του καθηγητή Μαζίντ Σαχριαρί και του καθηγητή Φερειντούν Αμπασί στις 29 Νοεμβρίου. Και οι δύο πυρηνικοί επιστήμονες, ανατινάχτηκαν, όταν μπήκαν στα αυτοκίνητα τους (που κάποιος, ή κάποιοι) είχαν έξυπνα παγιδεύσει, έβαλαν το κλειδί στη μηχανή και το γύρισαν για να το βάλουν μπρος...
 
Ο καθηγητής Σαχριαρί ,ήταν ο επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων που είχε αναλάβει να “καθαρίσει” από το σκουλήκι stuxnet τα ηλεκτρονικά συστήματα της χώρας και ο καθηγητής Αμπασί ήταν προϊστάμενος και διευθυντής των φυγοκεντρητών του πυρηνικού εργοστασίου εμπλουτισμού ουρανίου του Νατάνζ που δέχτηκε πρώτο το χτύπημα από το stuxnet.
Όπως αναφέρουν σε δηλώσεις τους ανώτατοι Ιρανοί αξιωματούχοι: “μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο τρόπος διαφυγής των δραστών, οι οποίοι παρακολουθούσαν τους 2 καθηγητές επί μέρες. Ήξεραν κάθε τους βήμα, παγίδευσαν τα αυτοκίνητα τους, πυροδότησαν τις βόμβες και με μηχανή η μηχανές διέφυγαν μέσα στην κίνηση. Επίσης μας κάνει εντύπωση πως έμαθαν τις ασφαλείς κατοικίες των δύο αφού τους είχαμε μεταφέρει σε άλλους τόπους κατοικίας. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι έχουν διεισδύσει σε υπηρεσίες που δεν θα έπρεπε. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτή την ειδική μονάδα που θα φυλά όλους τους επιστήμονες και τις οικογένειες τους και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο ασφαλείας...”
 
Και ενώ στο Ιράν συνεχίζουν έστω και μετ εμποδίων το πυρηνικό τους πρόγραμμα, οι 6 πετρελαιοπαραγωγικές χώρες του Κόλπου ανησυχούν για πιθανές επιθέσεις αντιποίνων από το Ιράν σε περίπτωση που το Ισραήλ ή οι ΗΠΑ επιτεθούν κατά της Τεχεράνης. Και την ανησυχία τους την εκφράζουν εκπονώντας από κοινού σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας και αγοράς σύγχρονων οπλικών συστημάτων, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 
"Η απειλή επίθεσης με βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς είναι πραγματική. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υπερασπισθούμε τους λαούς μας, τα έθνη και την περιοχή έναντι οποιασδήποτε απειλής", δήλωσαν άραβες αξιωματούχοι ενώ άλλοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι στο Άμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Εμιράτων, διευκρίνισαν ότι τέτοια όπλα διαθέτουν το Ιράν, το Ισραήλ, η Ινδία και το Πακιστάν.

"Υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση βαλλιστικών πυραύλων (στην περιοχή)... κάτι που μπορεί να προκαλέσει σημαντικές καταστροφές", δήλωσε ο πτέραρχος Μοχάμαντ Μουράντ αλ-Μπαλούσι, διοικητής του Κέντρου Πολεμικής Αεροπορίας των Εμιράτων. Προσθέτοντας ότι γι αυτόν ακριβώς το λόγο η χώρα πρέπει να εξοπλισθεί με τα τελευταίας τεχνολογίας αντιπυραυλικά συστήματα.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται ήδη στη διαδικασία αναβάθμισης των πυραύλων Πάτριοτ και άλλων πυραυλικών συστημάτων, πρόσθεσε.


 
 
 
 


 

Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ