Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Είμαστε από το Υπατία-Του Ραγκούσειου Δικαίου ,ντε"

11.03.2011 | 07:35

Της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΙΠΙΛΗ


Αίθουσα αναχωρήσεων  Ελ. Βενιζέλος. Ομάδα παράνομων μεταναστών, κάνοντας χρήση της ευεργετικής προσωπικής υπουργικής απόφασης Ραγκούση, ταξιδεύει για το Μαρόκο. Ο υπάλληλος στο check list ζητάει τα ταξιδιωτικά έγγραφα. Ο επικεφαλής του γκρουπ, γνωστός και από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις επί 44 ημέρες, ο οποίος ως γνήσιος συνδικαλιστής φυσικά, δεν έκανε απεργία πείνας δηλώνει στον έκπληκτο υπάλληλο, που διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο: «Είμαστε από το Υπατία»!
Αφού γλυτώσαμε το τραγικό, περάσαμε στο κωμικό. Πώς αλλιώς μπορεί να τοποθετηθεί μια υπεύθυνη πολίτης που της έλαχε ως βουλευτής να είναι «νομοθέτης»  σ’αυτό το οικογενειακό δράμα, το «Ραγκούσειο Δίκαιο». Ανακοινώθηκε ότι στους όρους προς τους απεργούς πείνας, οι οποίοι -κατά ομολογία της αρμόδιας για τη μετανάστευση υφυπουργού Άννας Νταλάρα- ήταν πλην ελαχίστων όλοι παράνομοι, περιλαμβανόταν και ότι θα μπορούν να ταξιδεύουν στις πατρίδες τους για να δουν τις οικογένειές τους. Σωστό. Και είπα εγώ η «νομοθέτης»: «Ψηφίσαμε κανένα νόμο ή καμιά τροπολογία ή έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση, που να επιτρέπει στον πάσα ένα, να πηγαινοέρχεται στο πατρίδα»;  Όχι! Αρα, θα δηλώνουν το αυτονόητο στο αεροδρόμιο: «είμαστε από το Υπατία» !
Αν πάρουν είδηση, που θα το πάρουν, οι εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, όχι μόνο την κοινωνική αδικία εις βάρος τους, όταν οι 300 «δικαιώνονται» ενώ αυτοί ζουν στην άβυσσο, η ιστορία θα ξαναγίνει τραγική. Άσε που αν μάθουν, που θα το μάθουν, ότι κατά τον Ραγκούση οι νόμοι στην Ελλάδα αλλάζουν όχι μέσω Βουλής αλλά μέσω τηλεοπτικών ειδήσεων!
Διότι εγώ, η κατά τ’άλλα «νομοθέτης», μαζί με καμιά εβδομηνταριά συναδέλφους «νομοθέτες» που ήμασταν στο καφενείο της Βουλής για να δούμε ειδήσεις, ακούσαμε, ούτε καν από τον αρμόδιο υπουργό, αλλά από τον επικεφαλής του «Υπατία Tours» ότι άλλαξε ο νόμος! Δηλαδή, με το νέο νόμο που «ψηφίστηκε» στο Μέγαρο Υπατία, καταργείται ο νόμος 3907 που ψηφίστηκε μόλις στις 26 Ιανουαρίου του …2011 από τη Βουλή των Ελλήνων! Ο νόμος αυτός που έφερε ο ίδιος ο Ραγκούσης, ο ίδιος ο Ραγκούσης, προβλέπει ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν  νόμιμη θεώρηση εισόδου ή άδεια διαμονής ή αυτά που έχουν λήξει, μπορούν να πάρουν ετήσια άδεια αν αποδείξουν με έγγραφα βέβαιης χρονολογίας (που θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση) ότι μένουν δώδεκα συνεχόμενα χρόνια στην Ελλάδα. Έγινε της τρελής στο Κοινοβούλιο από τη βαρύτατη αυτή προσβολή. Ήρθε τρέχοντας, τα μεσάνυχτα, ο κ.Ραγκούσης και μας έβγαλε «τρελούς» ότι λάθος ακούσαμε (και διαβάσαμε την επόμενη μέρα σε όλο τον Τύπο, δηλαδή ότι αλλάζει ο νόμος, από 12 σε 8 χρόνια). Και εκεί που στανιάραμε οι βουλευτές και αναρωτηθήκαμε, ρε μπας και είμαστε ρατσιστές, βγήκε το βράδυ της Πέμπτης στο δελτίο του Mega και ομολόγησε ότι υπάρχει αυτή η σκέψη, αλλά προς Θεού, δεν ήρθε λόγω της Υπατίας αλλά… άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε!
Δεν ξέρω εσείς τι καταλάβατε απ’όλα αυτά, αλλά η Έλλη, η βουλγάρα μου που είναι νόμιμη 15 χρόνια και ξέρει καλύτερα ελληνικά από δημοσιογράφους και βουλευτές και παρακολουθεί τα πάντα μου είπε: «κυρία Φωτεινή, μ’ αυτά που κάνετε οι Έλληνες πολιτικοί είσαστε για τα μπάζα! Δεν είστε Κράτος, είσαστε ταξιδιωτικό γραφείο χωρίς επιστροφή»!
www.aixmi.gr/index.php/eimaste-apo-to-ypatia-ragouseiou-dikaiou/

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ