Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Είμαστε έτοιμοι να καταρρίψουμε τον βορειοκορεατικό πύραυλο, λέει ο γιαπωνέζος υπουργός Αμυνας

19.03.2012 | 10:55
   Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Ναόκι Τανάκα δήλωσε σήμερα ότι μπορεί να διατάξει τον στρατό να καταστρέψει τον βορειοκορεατικό πύραυλο αν περάσει από τον εναέριο χώρο της Ιαπωνίας.

    "Σκέφτομαι να διατάξω τις δυνάμεις να τον καταρρίψουν", δήλωσε ο Τανάκα ενώπιον του κοινοβουλίου.

    Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα εκτοξεύσει έναν πύραυλο στο διάστημα, μεταξύ της 12ης και της 16ης Απριλίου, για να θέσει σε τροχιά έναν δορυφόρο για πολιτική χρήση με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τη γέννηση του εκλιπόντος ιδρυτή της Κιμ Ιλ-Σουνγκ.

    Η είδηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας εν μέσω ανησυχιών ότι η κίνηση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δοκιμή βαλλιστικής πυραυλικής τεχνολογίας.

    Η Πιονγκγιάνγκ συμφώνησε στις 29 Φεβρουαρίου να σταματήσει όλες τις δραστηριότητες που συνδέονται με το πρόγραμμά της των πυρηνικών όπλων, περιλαμβανομένων των δοκιμών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, στο πλαίσιο συμφωνίας με την Ουάσινγκτον για την ανταλλαγή 240.000 τόνων βοήθειας σε τρόφιμα.

    "Θα προχωρήσουμε στις διαδικασίες σε περίπτωση που απειληθεί η ασφάλεια της χώρας μας", είπε ο Τανάκα.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Τόκιο θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με άλλες χώρες για να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες για τη σχεδιαζόμενη εκτόξευση του πυραύλου.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ