Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Είναι αγγαρεία το "κοινωνικό έργο των ΕΔ";

16.04.2011 | 00:19

Είναι "χώσιμο" και αγγαρεία το κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων; Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων,επικαλούμενο καταγγελία από τη Λέσβο ,ναι.Να τι υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του.

"Σε επιστολή καταγγελίας που λάβαμε από φαντάρους στη Λέσβο και η οποία δημοσιεύεται στο  LesvosNews.net αποκαλύπτεται ένα κοινό μυστικό: «το Κοινωνικό Έργο των Ενόπλων Δυνάμεων, η προσφορά στις τοπικές κοινωνίες» δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ακόμη χώσιμο και αγγαρεία των φαντάρων.

Για τις ανάγκες οικοδόμησης Κοινωνικού προφίλ της εκάστοτε κυβέρνησης, το ΓΕΣ και των διοικητών, οι φαντάροι διατάζονται να καθαρίσουν δασικές εκτάσεις και παραλίες, να φυτέψουν δέντρα μαζί με τα Κανάλια, τα Ραδιόφωνα κλπ. Ποιος ξεχνά ότι όλως τυχαίως, μετά την κοινωνική κατακραυγή της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας για τις Ασκήσεις Καταστολής Πλήθους, πραγματοποιήθηκε μεγάλη «εθελοντική δεντροφύτευση» από τους φαντάρους που υπηρετούν εκεί, μετά από Διαταγή φυσικά!

Ουσιαστικά, οι φαντάροι μετατρέπονται ξανά σε δωρεάν εργαζόμενους που έρχονται να καλύψουν τα κενά στον κρατικό μηχανισμό και να δώσουν τη δυνατότητα στον κάθε άρχοντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να καλύψει την Ανυπαρξία του και να παρουσιάσει έργο, που θα κοσμήσει βεβαίως αύριο τα προεκλογικά διαφημιστικά φυλλάδια για την αρπαγή των ψήφων των συμπολιτών του.

Βεβαίως, αυτές οι «μικρές χάρες» των διοικητών και αξιωματικών πάντα ξεπληρώνονται: κάποιο οικονομικό δωμάτιο ή ακόμα και δωρεάν για τις διακοπές της οικογένειας, ένα καλό τραπέζωμα στα εστιατόρια των ντόπιων και κάθε άλλο ρουσφέτι που θα ζητηθεί. Το ένα χέρι νίβει το άλλο!

Αυτός όμως ο επαίσχυντος μηχανισμός συνδιαλλαγής κράτους-τοπικής αυτοδιοίκησης-στρατιωτικών αρχών έχει πάντα ένα θύμα: το Φαντάρο-Πολίτη με Στολή, που όλοι θα παραβιάσουν τα δικαιώματα του και θα εκμεταλλευτούν.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους Να Αρνηθούν τη Διατεταγμένη Εθελοντική Εργασία. Να βγουν Παραπονούμενοι και να διαμαρτυρηθούν για τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύεις και την αυθαιρεσία αξιωματικών και διοικητών. Να δημοσιοποιούν άμεσα, όπως έκαναν στην περίπτωση της Λέσβου, το Χώσιμο και την Αγγαρεία.

Η ευαισθησία της νεολαίας για τα κοινωνικά ζητήματα παρουσιάζεται μέσα από τους αγώνες της που βεβαίως καταστέλλονται άγρια.    

Η Εθελοντική Προσφορά είναι Ατομική Επιλογή και όχι Διατεταγμένη Υπηρεσία. Δεν είναι δυνατόν εργολάβοι, κατασκευαστές, επιχειρηματίες του τουρισμού και της διασκέδασης, προμηθευτές του Δημοσίου και του Στρατού να κερδίζουν τεράστια ποσά και το κράτος-κυβέρνηση να ζητά από τους πολίτες Εθελοντική Εργασία, ή να διατάζει τους φαντάρους να το πράξουν, θεωρώντας τους αδύναμους να αντισταθούν.  
Καλούμε το ΓΕΣ να παρέμβει τιμωρώντας τους εμπλεκόμενους αξιωματικούς. Να σταματήσει το ίδιο να χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους.

Επίσης, το λιγότερο που έχει να κάνει ο Αντιδήμαρχος Πολιχνίτου, Ν.Κατράνης, αν έχει τσίπα, είναι να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους συναδέλφους φαντάρους.
Να μην ξεχάσουμε ότι στο Πολιχνίτο βρίσκεται ένα από τα χειρότερα στρατόπεδα στην Ελλάδα, όπου χιλιάδες φαντάροι έχουν φτύσει αίμα, έχουμε θρηνήσει θύματα και ποτέ οι άρχοντες της Τοπικής Κοινωνίας δεν έκανα τίποτε. Το μόνο που τους νοιάζει είναι οι ψήφοι και να τα έχουν καλά με τον διοικητή".

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ:

"Αγαπητό Lesvosnews ,
νιώθω την υποχρέωση να απαντήσω στην προκλητική ανακοίνωση του Δήμου Λέσβου για το καθαρισμό της παραλίας Βατέρων.
 Σας δηλώνω ότι δεν είμαστε εθελοντές.
Μας διέταξαν να σπαταλήσουμε το Σαββατοκύριακο μας στο καθαρισμό της παραλίας Βατέρων.
Μας απείλησαν μάλιστα με φυλάκιση σε περίπτωση που δεν εκτελούσαμε αυτή την εντολή.  
Πότε θα καταλάβουν οι Στρατηγοί και όλοι αυτοί οι άρχοντες ότι είμαστε ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ για να υπηρετήσουμε την ΠΑΤΡΙΔΑ και όχι αντικείμενο αγγαρείας!
Το χειρότερο είναι ότι την ώρα που εμείς καθαρίζαμε την παραλία οι ντόπιοι κάτοικοι έπιναν το φραπέ τους!!!
Δεν είμαστε οι μαλάκες του χωριού , είμαστε Έλληνες Πολίτες.
Ας μας σεβαστούν!!!  Είμαστε εθελοντές όταν το ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ