Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Είσαι σκέτο παρακράτος"...Ποιοι και γιατί διασπείρουν φήμες περί "θερμών επεισοδίων"

11.06.2012 | 00:01Ένας ιδιόμορφος “παρακρατικός” μηχανισμός έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία τις τελευταίες εβδομάδες και γίνεται όλο και πιο “κινητικός” όσο πλησιάζει η Κυριακή των εκλογών.

Ένας μηχανισμός διαδόσεων και φημολογίας που στόχο έχει τη διασπορά ειδήσεων που αν και δεν έχουν καμία σχέση με τη πραγματικότητα διαρρέουν με προφανή στόχο να ανεβάσουν το θερμόμετρο της έντασης εντός της χώρας,αλλά και την “θερμοκρασία” στο Αιγαίο.

Τελευταίο “χτύπημα” αυτού του “παρακρατικού” μηχανισμού η φημολογία χθες το μεσημέρι σύμφωνα με την οποία “κάτι έγινε στο Καστελόριζο”! Επί ώρες υπηρεσίες,κόμματα και δημοσιογράφοι έψαχναν το “κάτι” που είχε αρχίσει να “διανθίζεται” και από την πληροφορία ότι “κάτι έγινε μ΄ ένα σκάφος του Λιμενικού”.

Παρά το γεγονός ότι ειδικά το Καστελόριζο παρακολουθείται κάθε δευτερόλεπτο στενά απ΄ ευθείας από το ΥΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία,κινητοποίηση ελέγχου της φήμης υπήρξε και σύντομα διαπιστώθηκε ότι ήταν μία ακόμη ανεύθυνη “πληροφορία”.

Θεωρείται βέβαιο ότι όλη αυτή την εβδομάδα ,μέχρι και τη Κυριακή που θα γίνουν οι εκλογές οι φήμες για “θερμά επεισόδια” θα ενταθούν.Χρειάζεται μεγάλη εγρήγορση από τον στρατιωτικό μηχανισμό,αλλά και από τις υπηρεσίες πληροφοριών για να διαχωρίζετε γρήγορα η αλήθεια από το ψέμμα,που δεν είναι ούτε αθώο ,ούτε προκύπτει από “πατριωτική ευαισθησία”.

Ο “διχασμός” των κομμάτων,ειδικά μετά από τα χαστούκια Κασιδιάρη, σε “δεξιούς” και “αριστερούς” καλά κρατεί και δεν χρειάζεται και πολύ να μετατραπεί σε “διχασμό” μεταξύ “πατριωτών” και “προδοτών”. Τα ΄χουμε ξαναδεί και τα ‘χουμε ξαναζήσει.

Γι΄ αυτό και στο ΥΕΘΑ θα πρέπει να καταλάβουν ότι μοναδικό “αντίδοτο” στη ‘δηλητηριώδη” φημολογία που κάποιοι μηχανισμοί “σπρώχνουν” και κάποιοι πολύ ευχαρίστως αναπαράγουν,είναι η έγκαιρη ενημέρωση για οποιοδήποτε συμβάν. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ