Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκπληξη Μέρκελ για την στάση της Γαλλίας στη Λιβύη.

11.03.2011 | 06:34
Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε σήμερα την "έκπληξή" της για το ότι η Γαλλία αναγνώρισε το εθνικό Συμβούλιο μετάβασης (CNT) της Λιβυκής αντιπολίτευσης και προειδοποίησε κατά της "χρήσης στρατιωτικών μέσων" εναντίον της Λιβύης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μπούντεσταγκ. 

   

"Η Μέρκελ εξέφρασε την έκπληξή της για το ότι η Γαλλία αναγνώρισε το Συμβούλιο της αντιπολίτευσης", αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου της Κάτω Βουλής του κοινοβουλίου που αναφερόταν στις δηλώσεις της Καγκελαρίου το απόγευμα ενώπιον της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. 

   

"Αυτό δεν είναι μια αναγνώριση του διεθνούς δικαίου", δήλωσε η κα. Μέρκελ, και πρόσθεσε: "Υπάρχει μια σειρά από γαλλικές δραστηριότητες που δεν έγιναν γνωστές παρά μόνον πολύ πρόσφατα". 

   

"Η καγκελάριος εξέφρασε τον σκεπτικισμό της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με τη χρήση στρατιωτικών μέσων στη Λιβύη", προστίθεται στην ανακοίνωση. 

   

Η Γαλλία, έγινε σήμερα η πρώτη χώρα που αναγνώρισε το όργανο της αντιπολίτευσης στο καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι, και σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, επιθυμεί να προτείνει την Παρασκευή στην Ευρωπαϊκή Ένωση "στοχευμένες αεροπορικές επιθέσεις" εναντίον της Λιβύης. 

    "Ο Καντάφι κάνει χωρίς αμφιβολία πόλεμο εναντίον του λαού του. Αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην αρχίσουμε αυτό που δεν μπορούμε να τελειώσουμε", είπε η κ. Μέρκελ σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ