Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκρηξη σε αραβικό σχολείο στη νότια Νιγηρία

28.12.2011 | 13:15
Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με εκρηκτικά εναντίον αραβικού σχολείου στη νότια Νιγηρία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, μερικές ημέρες μετά τις αιματηρές επιθέσεις που είχαν στόχο χριστιανικές εκκλησίες ανήμερα Χριστούγεννα.

«Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μικρής ισχύος ερρίφθη εναντίον ενός κορανικού σχολείου της περιοχής Σαπέλε χθες Τρίτη στις 22:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδος)», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του κρατιδίου του Δέλτα.

«Ο εκρηκτικός μηχανισμός ερρίφθη από ένα αυτοκίνητο εν κινήσει, του οποίου δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία. Έξι παιδιά και ένας ενήλικας τραυματίστηκαν. Οι τραυματίες περιθάλπονται στο νοσοκομείο. Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος, ούτε κάποια σύλληψη». Τα παιδιά που τραυματίστηκαν είναι 5 έως 8 ετών. Βρίσκονταν στην τάξη τη στιγμή της έκρηξης, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Την ίδια ώρα αξιωματούχος της Εθνικής Υπηρεσίας Βοήθειας ανακοίνωνε ότι 90.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από την πόλη Νταματούρου της βορειοανατολικής Νιγηρίας, μετά τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ ένοπλων ισλαμιστών και των δυνάμεων ασφαλείας την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος.

«Έχουμε σχεδόν 90.000 εκτοπισμένους μετά τα βίαια επεισόδια στη Νταματούρου», είπε ο Ιμπραχίμ Φαρινλόγιε συντονιστής για τη βορειοανατολική περιοχή της Εθνικής Υπηρεσίας Βοήθειας.

Από αυτούς τους 90.000 εκτοπισμένους, «σχεδόν 40.000 προέρχονται από την περιοχή Πομπομάρι, η οποία έχει εντελώς ερημώσει. Ορισμένοι εκτοπισμένοι έχασαν τα σπίτια τους και άλλοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους για λόγους ασφαλείας», πρόσθεσε.

«Ζητήσαμε από τους εκτοπισμένους να μην πάνε σε έναν προσωρινό καταυλισμό για λόγους ασφαλείας. Η πλειοψηφία αυτών κατέφυγε σε σπίτια φίλων και συγγενών στην πόλη και τα γειτονικά χωριά», διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

Στην πόλη Νταματούρου ξέσπασαν αιματηρά επεισόδια την περασμένη εβδομάδα. Ατομα φερόμενα ως μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ εξαπέλυσαν επιθέσεις, ενώ ακολούθησε βίαιη καταστολή από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έως 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα βίαια αυτά επεισόδια.

Η Νιγηρία είναι η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Αφρικής, με 160 εκατομμύρια κατοίκους που έχουν χωριστεί επίσης στο μουσουλμανικό βορρά και το χριστιανικό νότο.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ