Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκρηκτικό κλίμα στη Κύπρο για το Μαρί

09.10.2011 | 00:46
Λίγες μόνο μέρες μετά το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, το οποίο μεταξύ άλλων καταλογίζει την κύρια ευθύνη στο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, νέα αντιπαράθεση πυροδοτήθηκε από η διαρροή και δημοσίευση στην εφημερίδα <<Πολίτης>> του σχετικού πορίσματος της Αστυνομίας.

Σ΄αυτό , μεταξύ άλλων. καταλογίζονται ευθύνες σε δύο από τα θύματα της έκρηξης στο Μαρί, το Διοικητή Ναυτικού Ανδρέα Ιωαννίδη και το Διοικητή της Ναυτικής Βάσης Λάμπρο Λάμπρου.

   

Ο αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου δήλωσε ότι <<εμείς αποφύγαμε επισταμένα να πούμε πόσα και ποια πρόσωπα πρέπει να προσαχθούν ενώπιον του Δικαστηρίου, γιατί αυτό εναπόκειται στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Γενικού Εισαγγελέα". Η αστυνομία, πρόσθεσε, λειτουργεί με αμεροληψία. "Δε θέλαμε να θίξουμε κάποιον, τον οποίο αργότερα ο Γενικός Εισαγγελέας, δεν θα αποφάσιζε τη δίωξή του", ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου. Όσον αφορά στη διαρροή της έκθεσης της Αστυνομίας στον Τύπο, ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι "δεν διέρρευσε από εμάς , αλλά ούτε γνωρίζω από πού διέρρευσε", προσθέτοντας ότι θα γίνει έρευνα.

   

<<Κάποιοι ενδεχομένως να επιχειρήσουν να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων το πόρισμα της Αστυνομίας>>, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου και βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης. Ο κ. Λουκαΐδης υπέδειξε ταυτόχρονα ότι τα γεγονότα από το πόρισμα της Αστυνομίας ενδεχομένως να διαψεύδουν κάποια πράγματα, τα οποία κάποιοι επικαλούνται.

   

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας απέρριψε κατηγορηματικά σε ότι τον αφορά το πόρισμα Πολυβίου, τον οποίο είχε διορίσει το Υπουργικό Συμβούλιο.

   

Ο Σωκράτης Χάσικος μέλος του Πολιτικού Γραφείου ΔΗΣΥ χαρακτήρισε <<αντισυνταγματικό το ενδεχόμενο να περιέλθει σε γνώση του Προέδρου της Δημοκρατίας η έκθεση της Αστυνομίας για την τραγωδία στο Μαρί, η οποία παραδόθηκε στο Γενικό Εισαγγελέα>>.

   

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος ,Μιχάλης Γιωργάλλας ,κάλεσε την Αστυνομία <<να ξεκαθαρίσει, <<αν αληθεύει ο εξωφρενικός ισχυρισμός>> ότι το πόρισμά της εισηγείται δίωξη των αδικοχαμένων Αξιωματικών του Ναυτικού Ιωαννίδη και Λάμπρου>> για διάπραξη ποινικών αδικημάτων σε σχέση με την τραγωδία στο Μαρί. <<Αν ευσταθεί αυτός ο εξωφρενικός ισχυρισμός της Αστυνομία τότε μπορεί να πει κάποιος ότι η Δύναμη έχει ευθυγραμμιστεί με την προσπάθεια να σωθεί πολιτικά ο κ. Χριστόφιας και να παραμείνει στην εξουσία>>, πρόσθεσε ο κ. Γιωργάλλας. 

   

<<Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί το ΑΚΕΛ και ο κ. Χριστόφιας ζητούσαν τις προηγούμενες μέρες να περιμένουμε το πόρισμά της Αστυνομίας>>, συνέχισε αναφέροντας πως <<κάποιοι αποφάσισαν να μεταφορτώσουν την ευθύνη για την τραγωδία στο Μαρί από τους ώμους του κ. Χριστόφια στην πλάτη των νεκρών Αξιωματικών του Ναυτικού>>. 

   

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ