Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έξαλλος Παπανδρέου με δηλώσεις Άριντσς.Διάβημα στην Άγκυρα

29.09.2011 | 16:43

Εντονότατο διάβημα στην Άγκυρα από την Αθήνα για τις δηλώσεις του τούρκου αντιπροέδρου,οι οποίες διαψεύδονται κατηγορηματικά.

Μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι στην Προύσα, ο Μπουλέντ Αρίντς ισχυρίστηκε ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Έρντογάν, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε στον Τούρκο ομόλογο του ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα να διαξάγει έρευνες για εντοπισμού φυσικού αερίου, αλλά ζήτησε να μην προκληθεί ένταση.

Αναλυτικότερα, κατά τα λεγόμενα του Αρίντς, ο Παπανδρέου ζήτησε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στα ανοιχτά της Κύπρου, και η απάντηση του Ερντογάν ήταν: «Είμαστε εναντίον των κινήσεων που θα εμπόδιζαν τη διαδικασία των συνομιλιών. Οι Ελληνοκύπριοι το ξεκίνησαν. Συνεπώς η Τουρκία θα κάνει έρευνες στην αποκλειστική οικονομική ζώνη με τις δικές της δυνατότητες. Δεν καταλαβαίνουμε τίποτα. Το πολεμικό μας ναυτικό και αν χρειαστεί η αεροπορία μας θα προστατεύουν την έρευνα αυτή. Ο Παπανδρέου, είπε, έχετε δίκιο. Αν το κάνουν εκείνοι, μπορείτε να το κάνετε κι εσείς, αλλά μην υπάρξει ένταση”.

Λογική βρήκε επίσης, κατά τον Μπουλέντ Αρίντς, ο Παπανδρέου την πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, στον ΓΓ του ΟΗΕ περί “ταυτόχρονου τερματισμού των ερευνών και σύστασης κοινής επιτροπής για κοινές έρευνες”, σύμφωνα με τον Μπουλέντ Αρίντς.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ