Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έξι άτομα, ανάμεσά τους δύο τέως υπουργοί, κατηγορούμενοι για την φονική έκρηξη στο Μαρί

21.06.2012 | 13:46

   

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 6 Ιουλίου στη Λάρνακα, παρέπεμψε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας έξι από τους κατηγορούμενους για την πολύνεκρη έκρηξη στο Μαρί, πέρυσι τον Ιούλιο.

Οι έξι κατηγορούμενοι είναι οι τέως υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Μάρκος Κυπριανού και Κώστας Παπακώστας, ο τέως υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Σάββας Αργυρού, ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Νικολάου και Πάμπος Χαραλάμπους και ο διοικητής της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και παρουσία πολύ λίγων συγγενών των θυμάτων, αποφάσισε την εξαίρεση από το κατηγορητήριο του συνταγματάρχη Γιώργου Γεωργιάδη. Την εξαίρεση του κ. Γεωργιάδη ζήτησε η κατηγορούσα αρχή, διότι, όπως ανέφερε, η κατηγορία αφορά μη εκτέλεση καθήκοντος. Δηλαδή, ενώ γνώριζε τον κίνδυνο, δεν έδωσε οδηγίες να απομακρυνθούν από το σημείο της έκρηξης ο διοικητής της Ναυτικής Βάσης και οι ναύτες που βρίσκονταν στη μονάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ ο κ. Γεωργιάδης θα είναι μάρτυρας κατηγορίας.

Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή της ποινικής δίωξης του πρώην αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Πέτρου Τσαλικίδη, του οποίου η υπόθεση θα εκδικαστεί στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια θα είναι η επόμενη μέρα της Κύπρου αν προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης
Ο υπ.Άμυνας της Κύπρου ζήτησε να κατέβει η Ελληνική σημαία,λόγω ευρωπρωτόκολλου!

 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ