Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έξι ώρες κουβέντιαζαν Άσαντ-Νταβούτογλου και στους δρόμους 30 οι νεκροί.

09.08.2011 | 17:59
Μαραθώνιες συνομιλίες είχε σήμερα στη Δαμασκό ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέντ Νταβούτογλου με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ σε μια προσπάθεια να πείσει τις συριακές αρχές να σταματήσουν τη χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών που ζητούν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.

   

Μετά τις συνομιλίες που διήρκεσαν έξι ώρες ο Νταβούτογλου πήγε στην πρεσβεία της Τουρκίας χωρίς να κάνει καμία ανακοίνωση για το τι συζητήθηκε.

   

Νωρίτερα η Άγκυρα δήλωνε ότι ο υπουργός επρόκειτο να μεταφέρει ένα "αυστηρό μήνυμα" στη συριακή κυβέρνηση σχετικά με την καταστολή των κινητοποιήσεων η οποία οδήγησε τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν να ανακαλέσουν τους πρεσβευτές τους από τη Δαμασκό.

Σφαγή
Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας με την υποστήριξη αρμάτων μάχης σκότωσαν σήμερα τουλάχιστον 30 αμάχους στην περιοχή γύρω από τη Χάμα και σε μία πόλη κοντά στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο συριακός Εθνικός Οργανισμός για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο οργανισμός, του οποίου προΐσταται ο Άμαρ Κουράμπι, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν στρατεύματα με την υποστήριξη αρμάτων μάχης εισέβαλαν το χωριό Σόραν και άλλα χωριά βόρεια της Χάμα.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης στην πόλη Μπίνις, περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Τουρκία, σε μία παρόμοια επίθεση στην πόλη, όπου εντείνεται το κίνημα αμφισβήτησης εναντίον του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα πάντα με τον οργανισμό.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ