Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτός πραγματικότητας ο Ερντογάν για τα πυρηνικά!

28.03.2011 | 05:44
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξακολουθεί να κλείνει τα αυτιά του στις φωνές διαμαρτυρίας πολλών πολιτικών κομμάτων αλλά και οικολογικών οργανώσεων που λένε "οχι" στην κατασκευή τουλάχιστον 2 πυρηνικών σταθμών ενέργειας στην Τουρκία.

Ο τούρκος πρωθυπουργός στην ομιλία του στα εγκαίνια ιδιωτικού υδροηλεκτρικού σταθμού , τόνισε οτι η κυβέρνηση του επιμένει στην απόφαση των πυρηνικών σταθμών και συνέχισε " δηλαδή τι θα κάνουμε, επειδή περιλαμβάνει κάποιο ρίσκο δεν θα οδηγούμε αυτοκίνητο; Δεν θα περνάμε τη γέφυρα του Βοσπόρου επειδή έχει κάποιο ρίσκο; Ναι, μπορεί να υπάρξει κάποια έκρηξη. Υπάρχει το ρίσκο. Αλλά εδώ κατασκευάζουμε υποθαλάσσιο τούνελ στο Βόσπορο , δεν έχει ρίσκο;".

Ο Ερντογάν κατηγόρησε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα επειδή αντιδρά στην κατασκευή των πυρηνικών σταθμών. " Οσοι λένε οχι στους πυρηνικούς σταθμούς λόγω του ρίσκου της ραδιενέργειας, δεν χρησιμοποιούν υπολογιστές ή τηλεοράσεις; Aπο τη μια θα μιλάτε για την ανάπτυξη της χώρας, απο την άλλη όμως δεν θα μας πείτε απο που θα βρούμε την ενέργεια που έχουμε ανάγκη."

Ο Ερντογάν δήλωσε πως το σχέδιο της κυβέρνησης του προβλεπει πως το 2023 η Τουρκία θα παράγει 100.000 MW ηλεκτρικής ενέργειας και οτι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ετήσιες επενδύσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ