Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελικόπτερα "γαζώνουν" διαδηλωτές στη Λιβύη! "Διπλωματία των κανονιοφόρων" σε εξέλιξη.

26.02.2011 | 17:52
"Μισθοφόροι" που μεταφέρθηκαν στη Μιζουράτα με ελικόπτερα του καθεστώτος του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι άνοιξαν πυρ σήμερα εναντίον των διαδηλωτών που παρίσταντο στην κηδεία των θυμάτων των χθεσινών συγκρούσεων, όπως δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας. 

 Δύο ελικόπτερα μετέφεραν "μισθοφόρους" σε αυτή την πόλη, την τρίτη μεγαλύτερη της Λιβύης, που βρίσκεται 150 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, διευκρίνισε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο αυτός ο αυτόπτης μάρτυρας. Οι πυροβολισμοί ακούγονταν από το τηλέφωνο.

    Χθες Παρασκευή ένας κάτοικος της Μιζουράτα είχε δηλώσει ότι οι οπαδοί του Καντάφι είχαν εγκαταλείψει την πόλη, όμως συγκρούσεις είχαν σημειωθεί σε μία αεροπορική βάση κοντά στην πόλη προκαλώντας "τριάντα μάρτυρες μεταξύ των πολεμιστών μας". 


Η κατάσταση φαίνεται ότι επιδεινώνεται και η επιλογή της στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη, αν και δεν φαίνεται να ενθουσιάζει τη διεθνή κοινοτητα.μοιάζει όλο και περισσότερο πιθανή.

Η Λιβύη βρίσκεται υπό έναν άτυπο ναυτικό αποκλεισμό με 15 πολεμικά πλοία -μεταξύ των οποίων και η ελληνική φρεγάτα ΨΑΡΑ- να βρίσκονται ήδε στα παράλιά της. Η "διπλωματία των κανονιοφόρων",προς το παρόν επικεντρώνεται στην όσο το δυνατόν ασφαλέστερη διαφυγή ξένων πολιτών από τη φλεγόμενη Λιβύη. Σήμερα ήταν η σειρά των Γερμανών να πάρουν δικούς τους πολίτες με δύο αεροσκάφη C-160,που απογειώθηκαν από τη Σούδα και πέταξαν προς Λιβύη.

Όταν η εγκατάλειψη της χώρας από το ξένο πληθυσμό ολοκληρωθεί,τότε πολλοί περιμένουν ότι η σφαγή την οποία έχει ξεκινήσει ο Καντάφι θα ενταθεί και ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θα οδηγηθούν εκ των πραγμάτων στη λύση της επέμβασης,η οποία έτσι κι αλλιώς έχει αρχίσει να προετοιμάζεται.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ