Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έλληνας διοικητής στην NRF. Δείτε το βίντεο

12.01.2012 | 16:02
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος παρέστη σήμερα στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων, της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης ΝΑΤΟ (NRF 2012), που έγινε στο Στρατηγείο NDC – GR, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Αβραμόπουλος μετά την τελετή δήλωσε:

«Σήμερα εδώ στη Θεσσαλονίκη παρεδόθη σε Έλληνα Στρατηγό η διοίκηση ταχείας αντιδράσεως του ΝΑΤΟ. Συνάμα αναγνωρίστηκε και επιδόθηκε η τιμή που τους αναλογούσε, σε ξένους Στρατηγούς και αξιωματικούς οι οποίοι όλον αυτόν τον καιρό συνεργαζόμενοι με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συνεισφέρει στην κοινή μας υπόθεση. Της Ειρήνης, της ασφάλειας, της σταθερότητας στην περιοχή.

Μέσα από αυτήν τη γεμάτη συμβολισμούς εκδήλωση, αναδεικνύεται κάτι το ξεχωριστό και το σημαντικό. Ο υψηλός δείκτης αξιοπιστίας, το αξιόμαχο και ο επαγγελματισμός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνεται από το Ελληνικό Στρατηγείο αυτή η υψηλή αποστολή. Θα ήθελα να εκφράσω δημόσια τον έπαινο και την αναγνώριση της Πολιτείας προς τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, την ηγεσία τους και το εδώ στρατιωτικό προσωπικό όλων των κλάδων και όλων των βαθμίδων για το εξαιρετικό τους επίπεδο.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ έχει να κάνει με τη νέα αποστολή του η οποία υπόκειται στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και στο Διεθνές Δίκαιο. Η χώρα μας ως μέλος της Βορειοατλαντικής συμμαχίας διαπνέεται διαχρονικά από υψηλά νοήματα, όπως του να υπηρετηθεί η δημοκρατία, η ασφάλεια, η γαλήνη και να προωθηθεί η συνεργασία και η συνεννόηση ανάμεσα σε όλους τους λαούς του κόσμου και ειδικότερα τους λαούς της ευρύτερης περιοχής μας.

Αντιλαμβάνεστε ότι σήμερα αισθανόμαστε όλοι ιδιαίτερα υπερήφανοι για το γεγονός ότι μια τέτοια αποστολή, δηλαδή η διατήρηση της συνεννόησης, της συνεργασίας, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή και όχι μόνο, ανατίθεται στο Ελληνικό Στρατηγείο»..
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:Τελετη Παραδοσης-Παραλαβης της Διοικησης της NRF from ΥΠΕΘΑ on Vimeo.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ