Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έλληνες αγοράζουν ακίνητα...στη Τουρκία

27.08.2012 | 00:13
Πληροφορίες για το ποιοί  (και Έλληνες), πόσα και που απόκτησαν ακίνητα   στην Τουρκία  αναφέρει η εφημερίδα  Hurriyet στ'ο οικονομικό  της τμήμα.
 Με τον τίτλο « Οι Γερμανοί πήραν οικόπεδα και οι Ρώσοι διαμερίσματα» δημοσιεύει άρθρο του συνεργάτη της κ. Ερντίτς Τσελικκάν στο οποίο γράφει ότι με την κατάργηση της αρχής της αμοιβαιότητας , το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Τουρκία το επέδειξαν οι Ευρωπαίοι. 

Με την έναρξη της ισχύος του νόμου από τις 18 Μαΐου μέχρι σήμερα πουλήθηκαν σε ξένους ακίνητα 437.000 τετραγωνικών μέτρων. Τα περισσότερα ακίνητα τα πήραν οι Γερμανοί. Οι Ρώσοι έκαναν άνοιγμα στην Μεσόγειο , οι δε Έλληνες για τους οποίους απαγορεύτηκαν οι αγορές στα παράλια, επέλεξαν να κάνουν αγορές στην κεντρική Τουρκία. Στο άρθρο σημειώνεται πως πουλήθηκαν σε ξένους 907 ακίνητα. Οι Γερμανοί επέλεξαν να αγοράσουν οικόπεδα, ειδικότερα μετά την αύξηση δυνατότητας αγοράς οικοπέδων από 2,5 σε 30 εκτάρια. Οι Γερμανοί που προτιμούν να κάνουν μόνοι τους τα σπίτια τους , αγόρασαν οικόπεδα 304.000 τετραγωνικών μέτρων και 11 διαμερίσματα. Οι Ρώσοι προτίμησαν να αγοράσουν διαμερίσματα. Μετά τον νόμο οι Ρώσοι πήραν 134 διαμερίσματα και έδειξαν την προτίμησή τους στην περιοχή της Μεσογείου. 

Οι Ελληνες για τους οποίους απαγορεύεται να πάρουν ακίνητα στα παράλια και σε συνοριακές περιοχές, πήραν στην Τουρκία οικόπεδα 480 τετραγωνικών μέτρων και  4 διαμερίσματα . Οι Έλληνες έδειξαν την προτίμησή τους στην κεντρική Τουρκία , στην Αγκυρα και στο Εσκισεχίρ. 

Σε σχετικό πίνακα αριθμού ακινήτων ξένων στην Τουρκία , για την Ελλάδα γράφει ότι 10.832 άτομα έχουν 9.949 ακίνητα. 
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ