Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνικοί Patriot στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ

21.02.2012 | 19:50
Τά αντιαεροπορικά -αντιβαλιστικά Πάτριοτ PAC- 3 που έχει αναπτυγμένα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα διαθέτει η Αθήνα στην αντιπυραυλική ασπίδα που στήνει το ΝΑΤΟ, γράφουν  ΤΑ ΝΕΑ.

Τα θέματα της αντιπυραυλικής ομπρέλας της Συμμαχίας,τα ανοιχτά μετωπα του ΝΑΤΟ και η νέα δομή της Συμμαχίας ενοψει της <<έξυπνης άμυνας>> που υιοθετείται, είναι τα βασικώτερα θέματα της αντζέντας του ανώτατου στρατιωτικου διοικητη Ευρώπης του ΝΑΤΟ (ελληνοαμερικανού) ναυαρχου Τζέημς Σταυρίδη που επισκέφθηκε την Αθηνα και εν συνεχεία την Αγκυρα.Ο κ. Σταυρίδης είχε συνομιλίες με τον υπουργό Αμυνας κ. Δ.Αβραμόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωσταράκο, ενώ έγινε δεκτός και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. .Τα θέματα της αντιπυραυλικής ομπρέλας της Συμμαχίας,τα ανοιχτά μετωπα του ΝΑΤΟ και η νέα δομή της Συμμαχίας ενοψει της <<έξυπνης άμυνας>> που υιοθετείται, είναι τα βασικώτερα θέματα της αντζέντας του ανώτατου στρατιωτικου διοικητη Ευρώπης του ΝΑΤΟ (ελληνοαμερικανού) ναυαρχου Τζέημς Σταυρίδη που επισκέπτεται την Αθηνα και εν συνεχεία την Αγκυρα.


Ως πρός τα ΠΑΤΡΙΟΤ πηγές του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν οτι η ελληνική αεράμυνα έχει συγκεκριμένη εθνική αποστολή,διάταξη και προτεραιότητες <<και αυτά δεν αλλάζουν>>,γράφει η εφημερίδα και προφανώς οι πηγές εννοούν οτι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην διάταξη λόγω απαίτησης του ΝΑΤΟ.
Η Αγκυρα έχει ήδη δεχθεί την εγκατάσταση στην Μαλάτια ενός ραντάρ της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας, οπως πχ μερη της (εκτοξευτές κλπ) έχουν αποδεχθεί η Πολωνια, Ρουμανία κ.α. ενώ πλοία με το σύστημα AEGIS θα αναπτυχθούν και στην Αν. Μεσόγειο Η ανάπτυξη της αντίστοιχης ''ομπρέλας'' του ΝΑΤΟ - που συμμετέχει η Ελλάδα- θα ακολουθήσει, για να <<δεθούν>> οι δύο στην συνέχεια.-

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ