Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνο-αιγυπτιακή άσκηση σε εξέλιξη

22.11.2010 | 16:41
Ξεκίνησε βορειοδυτικά της Κρήτης και Νότια της Πελοποννήσου  η άσκηση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 10».  Η άσκηση είναι  διμερής ναυτική άσκηση μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου η οποία  περιλαμβάνει:
 *     Εν όρμω εκπαίδευση από 22 έως 23 Νοεμβρίου με την συγκέντρωση των ναυτικών μονάδων στην Ναυτική Βάση της Σούδας, και διεξαγωγή εκπαίδευσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής σε σενάρια επιχειρήσεων ναυτικής αποτροπής.
 
*   Εν πλω εκπαίδευση από 24 έως 26 Νοεμβρίου με ανάπτυξη της δύναμης σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής.
 
*     Ανάλυση των πεπραγμένων της ασκήσεως στην Ναυτική Βάση της Σούδας την 27 Νοεμβρίου και αποδέσμευση των συμμετεχόντων μονάδων.
 
Στην  άσκηση συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς οι φρεγάτες ΣΠΕΤΣΑΙ και ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, οι πυραυλάκατοι ΣΑΚΙΠΗΣ και ΤΟΥΡΝΑΣ και το υποβρύχιο ΝΗΡΕΥΣ και από αιγυπτιακής πλευράς οι φρεγάτες ENS TABA (PERRY CLASS) και ENS DOMMIATE (KNOX CLASS) και οι πυραυλάκατοι ENS HETTEN και ENS BARD (RAMADAN CLASS).
 
Η άσκηση αποσκοπεί στο να προάγει τη συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού και Αιγυπτιακού Ναυτικού πραγματοποιώντας εκπαίδευση σε επιχειρήσεις αντιμετώπισης κρίσεως σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής συμπεριλαμβανομένων της ασύμμετρης και πειρατικής.
 
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ