Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνοϊταλική συνεργασία στην εκπαίδευση πιλότων.Βίντεο

25.01.2012 | 00:43


Οι Τούρκοι συνεκπαιδεύονται με τους Πακιστανούς όπως έδειξε το τελευταίο ατύχημα με το Τ 37. Εμείς πάλι έχουμε αναπτύξει μια αρκετά σημαντική συνεργασία με τους Ιταλούς.


Ο σκοπός της Ελληνοιταλικής συνεργασίας είναι η παροχή πτητικής εκπαίδευσης με τη χρήση των σύγχρονων εκπαιδευτικών συστημάτων των αεροσκαφών Τ-6Α και ΜΒ-339 C/D της Ελληνικής και της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας αντίστοιχα, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία και ομαλή μετάβαση των νέων Ιπταμένων στα σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, καθώς και τη μελλοντική ανάπτυξη Κοινής Ευρωπαϊκής Πτητικής Εκπαίδευσης.

Η ΠΑ παρέχει πτητική εκπαίδευση Αρχικού και Βασικού Σταδίου στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος/364 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος, στην Καλαμάτα. Το εκπαιδευτικό σύστημα περιλαμβάνει το αεροσκάφος Τ-6Α Texan II, εξομοιωτές πτήσεων και εκπαιδευτικά βοηθήματα παροχής εκπαίδευσης εδάφους υποστηριζόμενα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η Ιταλική Αεροπορία παρέχει πτητική εκπαίδευση Επιχειρησιακού σταδίου στην AB Lecce-Λέτσε με το αεροσκάφος MB-339 C/D. Οι Έλληνες εκπαιδευόμενοι μεταβαίνουν εκεί μετά το πέρας του Προκεχωρημένου Σταδίου εκπαίδευσης.

Η συνεργασία ξεκίνησε στα τέλη του 2008 με την τοποθέτηση των δύο πρώτων Ελλήνων εκπαιδευτών στην ΑΒ Lecce-Λέτσε της Ιταλίας, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους πετούν με Ιταλούς και Έλληνες μαθητές. Αντίστοιχα στην 120 ΠΕΑ εκπαιδεύτηκαν οι πρώτοι Ιταλοί Εκπαιδευτές.

Η ανταλλαγή των εκπαιδευόμενων μαθητών ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2009. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρώσει την πτητική τους εκπαίδευση τρεις Έλληνες Εκπαιδευτές και οχτώ Έλληνες Ανθυποσμηναγοί, ενώ από Ιταλικής πλευράς, τέσσερις (4) Εκπαιδευτές και δώδεκα (12) Ανθυποσμηναγοί. Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπαίδευση επτά Ιταλών και τεσσάρων Ελλήνων Ανθυποσμηναγών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ