Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Εμείς θα νικήσουμε",λέει ο γιος του Καντάφι.

20.04.2011 | 05:09
Ο Σάιφ αλ Ισλάμ γιος του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε χθες Τρίτη το βράδυ πως είναι "πολύ αισιόδοξος" ότι το καθεστώς θα αντιμετωπίσει με επιτυχία την εξέγερση που ξέσπασε στη Λιβύη πριν δύο μήνες. 

   

"Είμαι πολύ αισιόδοξος και θα κερδίσουμε", δήλωσε ο Σάιφ αλ Ισλάμ σε μία τηλεοπτική εκπομπή στο δίκτυο Αλίμπια. 

   

"Η κατάσταση εξελίσσεται καθημερινά υπέρ μας", πρόσθεσε ενώπιον περίπου πενήντα ανθρώπων που βρίσκονταν στο τηλεοπτικό πλατό χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις. 

   

Επεσήμανε άλλωστε ότι το καθεστώς "δεν επιθυμεί να εκδικηθεί" τους εξεγερμένους, κυρίως στη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών. 

    Πάντως ο Σάιφ αλ Ισλάμ προειδοποίησε ότι "στη χρήση όπλων και βίας θα απαντήσουμε μόνο με βία και όσοι ξεπερνούν τις κόκκινες γραμμές --που ορίστηκαν το 2007 από τον ίδιο (τον Μουάμαρ Καντάφι), τη μουσουλμανική θρησκεία, την ασφάλεια του κράτους και την εθνική ενότητα-- θα υποστούν τις συνέπειες". 

   

"Στόχος δεν είναι η εκδίκηση. Δεν θα εκδικηθούμε κανέναν και δεν θα σκοτώσουμε κανέναν", υπογράμμισε. 

   

Αλλωστε σύμφωνα με τον Σάιφ αλ Ισλάμ οι επικεφαλής της εξέγερσης στη Μιζουράτα και την Ζεντέν είναι είτε "έμποροι ναρκωτικών, είτε επιχειρηματίες που θέλουν να αποφύγουν να πληρώσουν οφειλές" δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων. 

   

Ο γιος του Καντάφι επεσήμανε επίσης ότι έργα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν ανασταλεί εξαιτίας της κατάστασης ανασφάλειας που επικρατεί στη χώρα και της αποχώρησης δεκάδων χιλιάδων ξένων ταξιδιωτών. 

   

"Η τάξη θα επιστρέψει", δήλωσε ο Σαίφ αλ Ισλάμ. "Τα έργα και οι υπηρεσίες θα ξεκινήσουν και πάλι και οι ξένοι θα επιστρέψουν στη χώρα", πρόσθεσε.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ