Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Εμφύλιος" στη Πολεμική Αεροπορία!

31.01.2011 | 05:11
Ο χειρότερος πόλεμος είναι ο εμφύλιος. Δυστυχώς ένα τέτοιο πόλεμο έχουμε σ΄ εξέλιξη εδώ και πολλά χρόνια μέσα στη Πολεμική Αεροπορία.Μηχανικοί εναντίον ιπταμένων! Θέλουμε,δεν θέλουμε,μας αρέσει ,δεν μας αρέσει η διαμάχη υπάρχει και αναζοπυρώνεται σε κάθε ευκαιρία. Η απόφαση του ΕΣΜΑ (Ενιαίος Σύνδεσμος Μηχανικών Αεροπορίας) να καλέσει σε απολογία εν ενεργεία υποπτέραρχο(!),επειδή φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τους συναδέλφους του μηχανικούς,έχει προκαλέσει νέα σφοδρή σύγκρουση μεταξύ μηχανικών και ιταμένων.

Το μένος που χαρακτηρίζει τα μηνύματα που αντάλλαξαν οι δύο πλευρές ,μέσω Onalert, αποτελούν μία ένδειξη του "πολεμικού" κλίματος. Οι μηχανικοί θεωρούν πάντα ότι αντιμετωπίζονται ως "παιδιά ενός κατώτερου θεού" αν και όπως υποστηρίζουν "έχουν καλύτερο επίπεδο σπουδών από τους ιπταμένους". Από την άλλη οι πιλότοι θεωρούν τους μηχανικούς τουλάχιστον προνομιούχους αφού η εξέλιξή τους είναι ταχύτερη και το μεγαλύτερο μέρος της υπηρεσίας τους γίνεται σε θέσεις επιτελείου κι όχι σε μάχιμες μονάδες,ούτε σε επικίνδυνες για τη ζωή τους θέσεις.

Οι μηχανικοί "κατηγορούν" τους ιπταμένους για αλλαζονικές συμπεριφορέ για να "εισπράξουν" κατηγορίες για τις πολλές και ενδιαφέρουσες επαγγελματικές συνεργασίες με εταιρείες του ιδιωτικού τομέα που όλο και συχνότερα προτιμούν οι μηχανικοί,αφήνοντας νωρίς την ΠΑ η οποία και τους εκπαίδευσε. Η χειρότερη αιχμή των ιπταμένων προς τους μηχανικούς είναι ότι οι τελευταίοι δεν "αισθάνονται μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας. Δείτε και το τίτλο της ένωσής τους. Το Πολεμική δεν υπάρχει πουθενά.Γιατί;".

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτή η κατάσταση δεν οδηγεί πουθενά και μόνο ζημιά κάνει στην ΠΑ. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και οι ψύχραιμες φωνές. ΄Εχει απομείνει καμμία τέτοια;

Η αλήθεια πάντως είναι ότι η τελευταία πρωτοβουλία του ΕΣΜΑ να καλέσει σε απολογία υποπτέραρχο ,μέλος του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου σε...απολογία  ξεπέρασε κάποια όρια. Ιδού η ...κλήση προς απολογία:
Tags: HOT

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ