Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εμμονή της τρόϊκας για τις αμυντικές δαπάνες! Ζητάνε κι άλλο "αίμα"

10.09.2012 | 00:06
Η εμμονή της τρόϊκας με τις ελληνικές αμυντικές δαπάνες είναι κάτι παραπάνω από ύποπτη. Όπως μεταφέρεται από κυβερνητικές πηγές η τρόϊκα έχει ενστάσεις για μέτρα ύψους 2 δις ευρώ που μεταξύ άλλων αφορούν στην εργασιακή εφεδρεία, τα έσοδα από τη φορολόγηση αλλά και τις αμυντικές δαπάνες. Οι δανειστές ζητούν εξειδίκευση των μέτρων διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να απορριφθούν και να ζητηθούν άλλα μέτρα. Δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί καλούνται να αποφασίσουν άμεσα σχετικά με την εξειδίκευση των μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα "αγκάθια" είναι δύο - η εργασιακή εφεδρεία και οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Ποια είναι η ένσταση για τις αμυντικές δαπάνες; Ζητούν περισσότερες περικοπές από την άμυνα ,προφανώς και στις λειτουργικές δαπάνες αφού με το θέμα των μισθών έχουν κυριολεκτικά ξεζουμίσει τους στρατιωτικούς.

Το ερώτημα που προκύπτει δεν αφορά στη τρόϊκα αλλά στην κυβέρνηση και στα τρία κόμματα που την στηρίζουν. Που ακριβώς το πάνε με το θέμα της άμυνας; Από τη μία αρνούνται να προχωρήσουν σε ουσιαστικές περικοπές -κλείσιμο στρατοπέδων,αναδιοργάνωση- για να μην στεναχωρήσουν τη κομματική τους πελατεία και από την άλλη δείχνουν διατεθειμένοι να υποκύψουν σε οποιαδήποτε απαίτηση της τρόϊκας αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Που το πάνε; 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ