Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα ατύχημα στις ΗΠΑ,ανησύχησε την Ελληνική ΠΑ ,που κάνει ελέγχους στα F-16

11.05.2011 | 05:39
Προληπτικό έλεγχο στις συσκευές παραγωγής οξυγόνου και του δικτύου παροχής τους στους πιλότους όλων των μαχητικών F-16 και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιούν απο χθες έλληνες τεχνικοί στις αεροπορικές βάσεις.

Αφορμή για τον έλεγχο που γίνεται με ελληνική πρωτοβουλία υπήρξαν πληροφορίες απο τον Τύπο ότι αντίστοιχος έλεγχος πραγματοποιείται σε όλα τα μαχητικά των ΗΠΑ καθώς υπάρχουν υποψίες ότι η συντριβή αμερικανικού αεροσκάφους F-22 Raptor και ο θάνατος του χείριστη του τον περασμένο Νοέμβριο ίσως να οφείλεται σε κακή παροχή οξυγόνου.

Πιλότοι των αεροσκαφών F-22 Raptor - που έχουν καθηλωθεί - έχουν πάντως παραπονεθεί για ναυτία, έλλειψη οξυγόνου και συμπτώματα της λεγόμενης ασθένειας αποσυμπιέσης.

Στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων οι αμερικανοί κάνουν έλεγχους και σε άλλους τύπους αεροσκαφών (που έχουν ίδια ή παρόμοια συστήματα οξυγόνου με τα F-16 και τα εκπαιδευτικά Τ-6 που διαθέτει η Ελλάδα) αν και δεν εκδόθηκε διαταγή απαγόρευσης πτήσεων μέχρι την ολοκλήρωση των ελέγχων.

Προληπτικοί έλεγχοι θα γίνουν σε δεύτερη φάση και στα ελληνικά Τ-6.

Ο σύνδεσμος του ΓΕΑ στις ΗΠΑ για τα F-16 ζήτησε χθες πληροφορίες απο την αμερικανική αεροπορία σχετικά με τα όσα έχουν γίνει γνωστά και τι οδηγίες δίνουν στους χρηστές.

ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ από τα ΝΕΑ 
Tags: F-16

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ