Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα έλατο μέσα στη Πάρνηθα,φύτεψε η ΦΛΟΓΑ.

22.12.2010 | 19:29
Ενα έλατο μέσα στο δάσος της Πάρνηθας στόλισαν για τα Χριστούγεννα οι μαραθωνοδρόμοι εθελοντές του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Η Φλόγα. Ενα δένδρο για τα παιδιά με καρκίνο, «που περιμένουν το δικό τους άστρο το φωτεινό αυτά τα Χριστούγεννα και την ελπίδα ότι το 2011 θα φέρει μόνο χαμόγελα στο πρόσωπό τους».

Η ομάδα των δρομέων φορώντας τις φανέλες της Φλόγας με τις οποίες έλαβαν μέρος στον πρόσφατο Κλασικό Μαραθώνιο, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να στολίσουν για τα παιδιά της Φλόγας ένα δένδρο στον δρυμό της Πάρνηθας, με δωράκια και στολίδια που πήραν μαζί τους στο πλαίσιο της τελευταίας προπόνησής τους.

Σκοπός, τις άγιες αυτές ημέρες να προβάλουν το έργο της Φλόγας:
Στον ξενώνα της Φλόγας, δίπλα στα Νοσοκομεία Παίδων, στα 30 δωμάτια και μικρά διαμερίσματα φιλοξενούνται δωρεάν τα παιδιά από την επαρχία για όσο διάστημα υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες στην Αθήνα μαζί με τους γονείς τους. Στον ξενώνα λειτουργεί σχολείο, παρέχεται ψυχολογική και ψυχαγωγική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό σε συνθήκες που δημιουργούν οικογενειακό περιβάλλον.

Παράλληλα, μια άλλη δράση της Φλόγας που απευθύνεται σε άρρωστα παιδιά που κατοικούν στην Αττική προβλέπει την παροχή νοσηλείας στο σπίτι από εξειδικευμένο προσωπικό υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των θεραπόντων ιατρών τους, προκειμένου να αποφεύγεται η παραμονή τους στις ογκολογικές κλινικές των νοσοκομείων ή τουλάχιστον να μειώνονται οι καθημερινές επισκέψεις τους εκεί.

Μόλις πριν από λίγους μήνες η Φλόγα προσέφερε και εγκατέστησε αξονικό τομογράφο τελευταίας τεχνολογίας στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία, ενώ η συνδρομή της στην ίδρυση υπερσύγχρονου Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου για παιδιά στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού _ που θα εγκαινιαστεί στις αρχές Ιανουαρίου _ είναι καθοριστικής σημασίας.
Κάρτες

Για τις γιορτές διαθέτει ευχετήριες κάρτες που αποτελούν σημαντικό έσοδο για όλους αυτούς τους στόχους. Κάρτες διατίθενται στα γραφεία του Συλλόγου (Αιγίου 6-8, Γουδή, Τ.Κ. 115 27, Αθήνα) ή μπορεί να παραγγελθούν στο τηλ. 210-7485.000, στο fax 210-7799.879, στο email: floga@floga. org. gr/
Κοσμήματα
Επίσης η Ελίνα Αναγνωστοπούλου της Elle Amber και η Μαρί Κυριακού, που επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή «Με αγάπη» στον Antenna, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν κοσμήματα. Τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Η Φλόγα. Κάθε κόσμημα που πωλείται σε συμβολική τιμή (30, 40 ή 80 ευρώ) προσφέρει ακόμη ένα «όπλο» στη μάχη που δίνουν μικρά παιδιά κατά του καρκίνου.
Τα κοσμηματοπωλεία Δ. Αναγνωστόπουλος στην Αθήνα (Βουκουρεστίου 6, Αθήνα, τηλ. 210-3604.426) και Link στη Θεσσαλονίκη (Κυριακίδου 1, Καλαμαριά, τηλ. 2310-451.319) που διαθέτουν σε αποκλειστικότητα τα κοσμήματα Elle Amber, σας προσκαλούν να δώσετε «Με αγάπη» ένα δώρο με δύο αποδέκτες!

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ