Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένας γιος Καντάφι λέει "θα νικήσουμε" κι άλλος...παραδίνεται στους αντάρτες.

01.09.2011 | 09:11
Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στη Λιβύη σχολίασε τις δηλώσεις του Σάιφ αλ Ισλάμ, γιου του Καντάφι, ο οποίος ανακοίνωσε την επερχόμενη νίκη του καθεστώτος. 

   

"Ο Σάιφ αλ Ισλάμ είπε πως η νίκη (του καθεστώτος) είναι κοντά, αλλά η νίκη που πραγματικά είναι κοντά είναι αυτή της επανάστασης της 17ης Φεβρουαρίου. Ο ίδιος ζει σε ένα όνειρο", τόνισε ο Αμπντελ Χαφίζ Γόγκα. 

   

Ο γιος του Καντάφι ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως βρίσκεται σε προάστιο της Τρίπολης και κάλεσε το λαό της Λιβύης να αντισταθεί, παρά την πτώση της πόλης στα χέρια των αντικαθεστωτικών.

   

Ο Γόγκα διέψευσε τους ισχυρισμούς του Σάιφ αλ Ισλάμ ότι περίπου "20.000 ένοπλοι άντρες είναι έτοιμοι να πολεμήσουν" κοντά στη Σύρτη.

   

"Η οικογένεια Καντάφι μας έχει συνηθίσει σε ανακοινώσεις ότι έχει δεκάδες εκατομμύρια υποστηρικτές, αλλά στο τέλος είναι καμιά δεκαριά", είπε χαρακτηριστικά. 

   

"Το τέλος του καθεστώτος θα έρθει σύντομα και ο Καντάφι και οι γιοι του θα παρουσιαστούν ενώπιον της δικαιοσύνης", κατέληξε ο ίδιος. 

Άλλος γιος έτοιμος να παραδοθεί
Ένας από τους γιους του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, ο Σαάντι, χαρακτήρισε τους εξεγερμένους ως "αδελφούς" και δήλωσε ότι είναι έτοιμος να παραδοθεί για να "σταματήσει η αιματοχυσία" στη Λιβύη, σε συνέντευξη που έδωσε απόψε στο τηλεοπτικό κανάλι Al-Arabiya. 

    "Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που είναι στην εξουσία, οι εξεγερμένοι είναι αδέλφια μας", είπε, δείχνοντας ότι υπάρχει μια διάσπαση στην οικογένεια Καντάφι μετά την έκκληση, επίσης απόψε, του αδελφού του Σείφ αλ Ισλάμ για "αντίσταση στους ποντικούς". 

   

"Αν η παράδοση μου σταματήσει την αιματοχυσία, είμαι έτοιμος να παραδοθώ και απόψε", τόνισε ο Σαάντι Καντάφι.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ