Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενας κυανόκρανος νεκρός και τρεις τραυματίες σε ενέδρα στο Νταρφούρ

22.01.2012 | 02:41
Ένας κυανόκρανος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν όταν ένοπλοι έστησαν ενέδρα εναντίον μιας περιπόλου στο Νταρφούρ χθες, ανακοίνωσε η UNAMID, η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ και της Αφρικανικής Ένωσης.

Στο Δυτικό Νταρφούρ έχει ξεσπάσει εδώ και μια δεκαετία εξέγερση από μη αραβικές φυλές εναντίον της κυβέρνησης στο Χαρτούμ, που οι αντάρτες κατηγορούν για την πολιτική και οικονομική περιθωριοποίηση του.

'Αγνωστοι ένοπλοι επιτέθηκαν σε περίπολο κοντά στην Ελ Νταέιν στο νότιο Νταρφούρ και σκότωσαν έναν κυανόκρανο, είπε εκπρόσωπος της UNAMID. Οι δύο τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, πρόσθεσε, χωρίς να αποκαλύψει τις εθνικότητές τους.

Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι ως και 300.000 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί στο Νταρφούρ, όπου η κυβέρνηση έστειλε χιλιάδες στρατιώτες και αραβικές παραστρατιωτικές ομάδες να συντρίψουν την εξέγερση.

Η κυβέρνηση του Σουδάν υπολογίζει ότι ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 10.000. Το Κατάρ διαμεσολάβησε για την υπογραφή μιας ειρηνευτικής συμφωνίας ανάμεσα στο Κίνημα για την Απελευθέρωση και την Δικαιοσύνη (LJM), οργάνωση-ομπρέλα των μικρότερων ένοπλων παρατάξεων στην περιοχή.

Οι μεγάλες αντάρτικες οργανώσεις έχουν αρνηθεί να υπογράψουν τη συμφωνία. Το Νοέμβριο οι δύο μεγαλύτερες αντάρτικες παρατάξεις στο Νταρφούρ και αντάρτες σε δύο παραμεθόριες επαρχίες σχημάτισαν μια συμμαχία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του προέδρου Όμαρ αλ Μπασίρ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ