Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Ένας "θυμωμένος στρατιωτικός" γράφει για τις περικοπές και όσα ετοιμάζουν για τις ΕΔ

30.08.2012 | 00:01
Οι στρατιωτικοί είναι λογικό να είναι προβληματισμένοι αλλά και πολύ θυμωμένοι με όσα λέγονται,διαρρέουν,διαδίδονται και κυρίως με όσα ετοιμάζονται να γίνουν εις βάρος τους. Και ο θυμός είναι συναίσθημα απολύτως δικαιολογημένο.
Ένας “θυμωμένος στρατιωτικός", εν ενεργεία έγραψε ένα κείμενο στο οποίο εξηγεί τα πάντα για τους λόγους που είναι θυμωμένος. Είναι ο ίδιος συντάκτης που είχε ξαναγράψει στο Onalert για το θυμό των στρατιωτικών.Πολύ πριν τα πράγματα φθάσουν στο σημερινό εκρηκτικό σημείο.

"Είμαι θυμωμένος όλη την ώρα. Ακόμα κι όταν ξεχνιέμαι, και γελάω ή ακούω μουσική, στο πίσω μέρος του μυαλού μου, ο θυμός μου κοχλάζει. Αισθάνομαι οργή με το θέατρο του παραλόγου που διαδραματίζεται στη χώρα μου γιατί:

 Ζω σχεδόν 3χρόνια μέσα στην αβεβαιότητα για το μέλλον βομβαρδιζόμενος από συνεχόμενες διαρροές για περαιτέρω μείωση των αποδοχών μου.

 Λαμβάνω συνεχώς διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υποστώ άλλες περικοπές πέραν του 37% που ήδη μου έχει γίνει και τελικά θα πρέπει να είμαι ευχαριστημένος με μία επιπλέον περικοπή 10-15%.

 Εντέχνως τα περισσότερα ΜΜΕ με εμφανίζουν ως πλουσιοπάροχα αμειβόμενο δημόσιο υπάλληλο ξεχνώντας τις ταλαιπωρίες που υφίσταμαι και τις ώρες που δουλεύω.

 Με εντάσσουν στην κατηγορία των ειδικών μισθολογίων και με κατηγορούν ότι για περισωθούν οι αμοιβές των ένστολων πρέπει να κοπεί η σύνταξη των υπολοίπων και σκόπιμα αποκρύπτουν ότι:

o  Ειδικό μισθολόγιο είναι ο δικαστικός με τριπλάσιο μισθό και τα πληρωμένα αναδρομικά κατόπιν δικαστικών αποφάσεων.
o Ειδικό μισθολόγιο είναι ο διπλωμάτης με το διπλάσιο μισθό στην Ελλάδα και τον δεκαπλάσιο στο εξωτερικό που υπηρετεί το μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας του.
o Ειδικό μισθολόγιο είναι ο καθηγητής ΑΕΙ με διπλάσιο μισθό, ελάχιστο χρόνο εργασίας και με άλλες 2-3 δουλειές.
o Δεν μπορώ να συγκρίνομαι με όλους τους παραπάνω και να στρέφεται όλη η κοινωνία εναντίον μου ότι δήθεν προσπαθώ να διατηρήσω τα κεκτημένα και θλίβομαι γιατί με αναγκάζουν να στρέφομαι εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων υπερασπιζόμενος το δίκαιό μου.


 Μειώνεται ο μισθός μου και καταργούνται τα πάγια οδοιπορικά μου γιατί κανείς δεν φρόντισε να κάνει οικονομία:

o Με το κλείσιμο δεκάδων άχρηστων στρατοπέδων σε όλη την Ελλάδα που παραμένουν ανοικτά προκειμένου να εξυπηρετούνται μικροκομματικές σκοπιμότητες και τοπικά συμφέροντα.
o Με την κατάργηση απίθανων θέσεων στο εξωτερικό που υπάρχουν προκειμένου να βολεύονται οι επιτήδειοι ημέτεροι σε βάρος των υπολοίπων.
o Με τη δραστική μείωση των αποδοχών εξωτερικού που σήμερα ανέρχονται σε 6000 και 7000 Ευρώ το μήνα, εξολοκλήρου αφορολόγητα, τη στιγμή που στην Ελλάδα φορολογούνται και οι πέτρες.
o Με τη διατήρηση του περίφημου πτητικού επιδόματος «μαϊμού» για όσους ιπταμένους δεν υπηρετούν σε πολεμικές μοίρες αλλά στα Επιτελεία και στο εξωτερικό.

 Πληρώνω ένα σημαντικό ποσό κάθε μήνα για την υγειονομική μου περίθαλψη και προτεραιότητα στα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν διάφοροι πολίτες είτε πελάτες των γιατρών είτε φίλοι της κομματικής νομενκλατούρας.
 Πληρώνω επί χρόνια όλες τις εισφορές στο μετοχικό ταμείο μου και όταν συνταξιοδοτηθώ δεν θα πάρω ούτε μέρισμα ούτε εφάπαξ, ενώ ήδη οι απόστρατοι έχουν λάβει παχυλότατα εφάπαξ και μερίσματα με μικρότερες εισφορές.
 Δεν πατάσσεται η φοροδιαφυγή και ως συνέπεια πληρώνω μόνο εγώ και τα υπόλοιπα κοροΐδα.
 Γίνεται λόγος για το άδικο των περικοπών ορισμένων συντάξεων αποκρύπτοντας το γεγονός ότι κάποιες από αυτές είναι εντελών χαριστικές χωρίς την καταβολή καμιάς εισφοράς .

...και όλοι οι διαχρονικά υπεύθυνοι για την κατάσταση που βιώνω εμφανίζονται σήμερα ως σωτήρες μου , που ψάχνουν να με σώσουν και προτείνουν ″ισοδύναμα″ ,που δεν μου λένε ποια είναι αυτά και γιατί τα απορρίπτει η κακιά τρόικα.

Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε
 μπήκαμε μες στα όλα και περάσαμε

Κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα
παντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ-Ο ΗΛΙΟΣ Ο ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στρατιωτικός "φωνάζει":"Δεν έχω χρήματα ,ούτε για ν' αποκτήσω ένα παιδί"!

Οδηγίες προς στρατιωτικούς.Πως να πληρώσετε την εφορία σε επτά δόσεις

Ο "Ναύτης του Αιγαίου" απαντά στον Π.Παναγιωτόπουλο για "τα συσσίτια" και τις καραβάνες


 

 

ΣΧΟΛΙΑ