Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρον αμερικανικής εταιρείας για αγορά ελληνικών F-5!

27.11.2010 | 23:30
Κι όμως υπάρχει ενδιαφέρον για αγορά παλαιών οπλικών συστημάτων και όχι από ασθενέστερες οικονομικά χώρες –πόσες άλλωστε τέτοιες υπάρχουν αυτή την εποχή- αλλά ακόμη και από τις ΗΠΑ!
Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert, στελέχη της Northrop Grumman, είχαν έρθει στην Ελλάδα για να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν τα αεροσκάφη F-5,που εδώ και σχεδόν 10 χρόνια η ελληνική ΠΑ ανεξήγητα αποφάσισε να αποσύρει. Όπως λένε πηγές του ΓΕΑ, «αυτά τα αεροσκάφη στη διθέσια εκδοσή τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν άνετα για εκπαιδευτικά και η απόφαση για απόσυρσή τους, μόνο ζημιά έκανε». Η ζημιά αυτή πάει τώρα κάπως να ισοφαριστεί αν και το ενδιαφέρον για αγορά των F-5 είναι ακόμη θεωρητικό.
Η ΠΑ έχει βγάλει προς πώληση και τα Mirage F1 που επίσης έχουν αποσυρθεί, ενώ θα της ήταν πολύ ευχάριστο να μπορέσει να κάνει το ίδιο και με τα Α7 ,τα οποία μπορεί ακόμη να θεωρούνται επιχειρησιακά ενεργά ,αλλά μόνο στα λόγια.
Για το ΠΝ τα έχουμε ξαναπεί. Δυο φρεγάτες τύπου S,μπορούν να πουληθούν συν τα υποβρύχια στα οποία έχουμε βάλει πωλητήριο.
Μόνο ο στρατός ξηράς δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του σ΄ αυτό το θέμα. Αν ακολουθήσει βέβαια τις οδηγίες του ΔΝΤ θα πρέπει να «ξεφορτωθεί» κάπου 600 άρματα μάχης.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ