Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενισχύεται η συνεργασία ΕΑΒ-Lockheed Martin

24.07.2012 | 18:09
Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ Α.Ε.) και η Lockheed Martin ενισχύουν την πολύχρονη και πολύπλευρη συνεργασία τους με σειρά σημαντικών συμφωνιών.

Συγκεκριμένα, οι νέες συμφωνίες αφορούν σε:

- Νέα συμφωνία ύψους 38 εκ. δολαρίων για την επέκταση του υπό εξέλιξη πενταετούς προγράμματος συμπαραγωγής μειζόνων δομικών τμημάτων της ατράκτου του αεροσκάφους C-130J Hercules. Στο πλαίσιο αυτής, η ΕΑΒ θα συνεχίσει την κατασκευή και συναρμολόγηση των δομικών τμημάτων (plugs και mid panels) του αεροσκάφους μέχρι το 2014, ως μοναδικός προμηθευτής παγκοσμίως για όλους τους πελάτες της Lockheed Martin. Μέχρι σήμερα, 15 χώρες έχουν επιλέξει το νέο C-130J Super Hercules.

- Νωρίτερα το 2012 τέθηκε σε ισχύ σύμβαση ύψους 114 εκ. δολαρίων εξαετούς διάρκειας (2012–2017) μεταξύ ΕΑΒ και Lockheed Martin για τη συναρμολόγηση υποσυγκροτημάτων του αεροσκάφους F-16 και, συγκεκριμένα, 112 εργοσυνόλων για τα μαχητικά αεροσκάφη. Με την επέκταση της σύμβασης η ΕΑΒ θα συνεχίσει να συναρμολογεί δομικά τμήματα των αεροσκαφών F-16 για την Αίγυπτο, το Ομάν και το Ιράκ. Επί του παρόντος, 4.512 αεροσκάφη F16 έχουν παραχθεί, ενώ 58 ακόμα έχουν παραγγελθεί. Το Πρόγραμμα του F-16 έχει χαρακτηριστεί από άνευ προηγουμένου διεθνή συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων, πολεμικών αεροποριών και εταιρειών αεροναυπηγικής.

- Οι εταιρείες βρίσκονται επίσης σε συζητήσεις που αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία για την επέκταση του προγράμματος συμπαραγωγής για το αεροσκάφος C-130J Hercules για την περίοδο 2015-2019. Η αξία του προγράμματος αναμένεται να ανέλθει στα 100 εκ. δολάρια.

Η συνολική αξία των τριών συμφωνιών εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 250 εκ. δολάρια.

Η πολύχρονη συνεργασία με τη Lockheed Martin είναι στρατηγικής σημασίας για την ΕΑΒ καθώς:
- εξασφαλίζει φόρτο εργασίας
-οδηγεί σε μεταφορά τεχνογνωσίας και στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων παραγωγής
- εξασφαλίζει επενδύσεις σε υποδομές απαραίτητες για την υλοποίηση των προγραμμάτων και βεβαίως,
- δίνει τη δυνατότητα εισόδου σε ξένες αγορές, συμβάλλοντας στην επίτευξη του στρατηγικού στόχου της ΕΑΒ για αύξηση των πωλήσεων εξωτερικού, στο πλαίσιο της εξωστρεφούς στρατηγικής την οποία η εταιρεία εφαρμόζει με συνέπεια τα τελευταία χρόνια.

«Η Lockheed Martin Aeronautics είναι υπερήφανη για τη σχέση συνεργασίας με την ΕΑΒ και την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Η συμφωνία αυτή ενισχύει την εμπιστοσύνη μας στην ΕΑΒ και την τεχνολογική της ανάπτυξη» είπε ο κ. Ντένης Πλέσσας, Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών της Lockheed Martin Aeronautics.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ κ. Τάσος Φιλιππάκος δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και ικανοποιημένοι από την πορεία της συνεργασίας μας με τη Lockheed Martin. Πρώτον, το γεγονός ότι μία ηγέτιδα δύναμη στην αεροναυπηγική αγορά επιλέγει την ΕΑΒ ως μοναδικό της προμηθευτή παγκοσμίως σε συγκεκριμένα προγράμματα αποτελεί επιβράβευση της πελατοκεντρικής μας φιλοσοφίας. Δεύτερον, η επέκταση της συνεργασίας λαμβάνει χώρα σε μία περίοδο με ιδιαίτερες προκλήσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον και α) εξασφαλίζει την πορεία ανάπτυξης στην οποία βρίσκεται η ΕΑΒ και συμβάλει θετικά στην επίτευξη του στόχου μας για οικονομική αυτάρκεια και β) μάς επιτρέπει να συμβάλλουμε στις προσπάθειες για αναζωογόνηση της εθνικής οικονομίας. Συγκεκριμένα η ΕΑΒ, μέσα από τη διευρυμένη αυτή επιχειρηματική σχέση, ανταποκρίνεται στην εθνική στρατηγική για εξωστρέφεια, ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα».

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ