Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Αθλητικά

Ενωμένη η Σουπερλίγκ. Στο συρτάρι (προς στιγμήν) η αμφισβήτιση ΠΑΟ και ΑΕΚ για Μαρινάκη

10.11.2010 | 08:21
Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής αμφισβητήθηκε ανοιχτά από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ωστόσο όταν ρώτησε τους εκπροσώπους των ομάδων αν υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική. "Να μην αμαυρώνουμε το άθλημα", δήλωσε για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Στην ΕΠΟ ο Ζαγοράκης.

Όπως είναι γνωστό, αρχικά ο Σταύρος Αδαμίδης και στη συνέχεια ο Νικόλας Πατέρας έστειλαν επιστολές στο διοικητικό συμβούλιο της Superleague, ζητώντας εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του προέδρου της διοργανώτριας. Γι αυτό, άλλωστε, και κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης (κράτησε περισσότερες από 3,5 ώρες) της Τρίτης, ο Μαρινάκης ρώτησε τους εκπροσώπους των δύο ΠΑΕ, αν προτίθενται να καταθέσουν πρόταση μομφής.
Τόσο ο Σταύρος Αδαμίδης, όμως, όσο και οι Δημήτρης Γόντικας, Τζόνι Βεκρής (ο Νικόλας Πατέρας βρισκόταν για επαγγελματικές του υποχρεώσεις στο εξωτερικό), απάντησαν ότι δεν έχουν σκοπό να κάνουν κάτι τέτοιο, πλην όμως ζήτησαν εξηγήσεις για τις συνεχείς παρεμβάσεις του στα θέματα της διαιτησίας.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε έκκληση στις πολιτειακές αρχές να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους γύρω από το ζήτημα των στημένων αγώνων για να μην αμαυρώνουν το άθλημα .
 
"Αυτό που είπαμε είναι ότι επειδή υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας ότι δεν μας αγγίζουν τα όσα λέγονται, και οι αρχές από θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν αυτά γιατί δίνεται μια εικόνα που βλάπτει το ποδόσφαιρο», τόνισε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και συνέχισε:
 
"Μέχρι σήμερα διαβάζουμε διάφορα. Αποφάσεις που είναι καταδικαστικές, αλλά μέχρι να βγουν οι αποφάσεις δεν πρέπει να αμαυρώνουμε το άθλημα. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στις επιστολές του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Ουδέποτε τέθηκε θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου. Υπήρξε μια εποικοδομητική συζήτηση με όλα τα μέλη του ΔΣ. Ομόφωνα προχωράμε ενωμένοι και δυνατοί. Έχουμε πολλά προβλήματα να λύσουμε", δήλωσε.

Νωρίτερα, από τα γραφεία της Λίγκας βγήκε ο Σταύρος Αδαμίδης. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ τόνισε σε "πηγαδάκι"  πως: "Η ενότητα είναι αυτονόητη αλλά θα παραμβαίνουμε όποτε το κρίνουμε απαραίτητο".
Στην συνεδρίαση της Λίγκας το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος ο οποίος συμμετείχε στην συζήτηση για την διαιτησία. Επίσης, όπως αποφασίσθηκε την θέση του Ηλία Βιολίδη ως εκπρόσωπος της Λίγκας στην ΕΠΟ θα πάρει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης. 
Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League ΟΠΑΠ:

1. Στο ΔΣ παρέστη ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος και συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

2. Θα αποσταλεί επίσημη πρόσκληση προς τους κ.κ. Βασάρα και Τεροβίτσα, όπως παρευρεθούν στο επόμενο Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

3. Διευκρινίστηκε ότι η Super League είναι απόλυτα συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις προς την ΕΠΟ και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στους διαιτητές και οποιαδήποτε τυχόν εκκρεμότητα θα διευθετηθεί άμεσα από την ΕΠΟ.

4. Οι ΠΑΕ ΠΑΟ και ΑΕΚ ανέλυσαν το περιεχόμενο των επιστολών που απέστειλαν προς τα Μέλη του Συνεταιρισμού, διευκρινίστηκαν τα σημεία που ο πρόεδρος της Super League κ. Βαγγέλης Μαρινάκης θεώρησε ανακριβή και τα οποία το Δ.Σ. δεν αποδέχθηκε και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ομόφωνα η στήριξη και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου.

5. Έγινε ενημέρωση των ΠΑΕ-Μελών της Super League για το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της διοργανώτριας αρχής και της ΟΠΑΠ Α.Ε. και εγκρίθηκε η παράταση αυτής για δύο (2) ακόμα χρόνια. Οι όροι της νέας σύμβασης θα συζητηθούν αναλυτικά μεταξύ των δύο διοικήσεων.

6. Αποφασίστηκε όπως σε συνεργασία με την EPFL (Ευρωπαϊκή Ένωση Ποδοσφαιρικών Λιγκών) να διοργανωθεί διεθνές σεμινάριο με θέμα «Ασφαλής διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου» στις 7 Δεκεμβρίου.

 

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ