Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Ένοπλες Δυνάμεις σε "κατάσταση πολιορκίας"

10.02.2012 | 00:01


Σε “καθεστώς πολιορκίας” θα λειτουργούν πλέον οι Ελληνικές ΕΔ. Η οικονομική θύελλα που πλήττει τη χώρα έχει φέρει τα πάνω κάτω και το χειρότερο είναι ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν φαίνεται να υπάρχει “καπετάνιος” που να μπορεί να οδηγήσει το κλυδωνιζόμενο σκαρί σε ασφαλές λιμάνι. Μέσα στη τρικυμμία πρέπει να επιβιώσουμε.Κι αυτή η προσπάθεια είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει κι πόσο σκληρή μπορεί να γίνει ακόμη.

Οι ΕΔ ήταν ο πρώτος χώρος που “χτυπήθηκε” από τη τρόϊκα ,τους δανειστές και τελικά την ίδια τη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Πρώτα απ΄ όλους τα στελέχη,το προσωπικό των ΕΔ,το οποίο δεν δέχτηκε επίθεση μόνο στο εισόδημά του,αλλά κυρίως στην αξιοπρέπειά του.Δεν υπάρχει παγκοσμίως άλλο παράδειγμα χώρας που προσπάθησε να μειώσει τόσο βάναυσα τις δικές της ΕΔ. Πουθενά.

Και βέβαια μαζί μ΄ αυτή την επιχείρηση απαξίωσης συνεχίστηκε σταθερά και η απαξίωση του οπλοστασίου της χώρας.Του υπάρχοντος οπλοστασίου να διευκρινίσουμε,γιατί πάντα υπάρχει ανάγκη γι΄ αυτή τη διευκρίνιση στην Ελλάδα,όπου οι “γύπες” των εξοπλισμών και τα “παπαγαλάκια” τους μονίμως…ίπτανται.

Όλα αυτά είναι όμως παρελθόν και τώρα έχουμε μπροστά μας ακόμη πιο δύσκολα εμπόδια και παγίδες.

Οι ΕΔ της χώρας δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως …κουμπαράς από τον οποίο η κάθε κυβέρνηση θα βάζει χέρι ανεξέλεγκτα για να καλύπτει “μαύρες τρύπες”. Αν αποφασίσουμε ότι αυτή η χώρα θα συνεχίσει να έχει υπό τον έλεγχό της την εθνική της ασφάλεια και κυριαρχία -όση μας έχουν αφήσει- τότε θα πρέπει να αποδεχτούμε -όλοι μας- ότι θα πρέπει να έχουμε ΕΔ που θα λειτουργούν. Αν κάποιος πιστεύει κάτι διαφορετικό να βγει και να το πει.

Συνεπώς η λογική “κόβουμε αμυντικές δαπάνες” πρέπει να έχει μια λογική κι ένα τέλος.Μια “κόκκινη γραμμή” για να χρησιμοποιήσουμε μια αγαπημένη έκφραση των πολιτικών μας .Την οποία προ πολλού έχουν περάσει.

Αν θέλουν πράγματι να εξοικονομήσουν χρήματα από τις ΕΔ ασφαλώς και μπορούν.Υπάρχουν τρόποι.Ας κάτσουν κάτω να σχεδιάσουν την περίφημη αναδιοργάνωση,ας την εφαρμόσουν κι ας κλείσουν όσα στρατοπεδα πραγματικά δεν χρειάζονται.Αλλά δεν τολμούν γιατί κάθε στρατόπεδο δεν το βλέπουν στο γεωγραφικό χάρτη ,αλλά στον εκλογικό. Και το "μεταφράζουν" σε ψήφους.

Το να βρίσκονται οι ΕΔ σε αξιοπρεπή επιχειρησιακή κατάσταση δεν είναι κάτι που πρέπει να αφεθεί στη τύχη του.Κι αυτό γιατί κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μετά τα αλεπάλληλα “οικονομικά διλήμματα” κάποιοι δεν θα μας αρχίσουν να μας θέτουν και τα “εθνικά”.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ