Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ενθουσιασμένη", δηλώνει η Noble Energy από τα αποθέματα της Κύπρου

28.12.2011 | 18:33
"Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την ανακάλυψη σημαντικών αποθεμάτων φυσικού αερίου στο κυπριακό οικόπεδο 12", δήλωσε ο πρόεδρος και πρώτος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας Noble Energy, Charles D. Davidson.

   

Η δήλωση καταγράφεται, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), σε ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας για τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης της στην Κύπρο.

   

Στη δήλωση του ο κ. Davidson αναφέρει ότι "αυτή είναι η πέμπτη στη σειρά ανακάλυψη φυσικού αερίου από τη Noble Energy και τους συνεταίρους μας στην ευρύτερη λεκάνη του Λεβιάθαν, με τα συνολικά ακαθάριστα υπολογιζόμενα αποθέματα των πέντε ανακαλύψεων μας να ξεπερνούν τα 33 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια. Η τελευταία ανακάλυψη στην Κύπρο τονίζει ακόμη περισσότερο την ποιότητα και παγκόσμια σημασία αυτής της λεκάνης".

   

Επίσης, πρόσθεσε ότι η Noble Energy προσβλέπει σε στενή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση για "την ανάπτυξη αυτής της ανακάλυψης με τρόπο που θα μεγιστοποιεί την αξία για όλους τους ενδιαφερόμενους".

   

Η Noble Energy, αναφέρει η ανακοίνωση της, λειτουργεί τη γεώτρηση κατέχοντας το 70% των μετοχών. Η Delek Drilling και η Avner Oil Exploration θα έχουν 15% η κάθε μια, νοουμένου ότι θα δοθεί η τελική έγκριση της κυπριακής Κυβέρνησης, προστίθεται.

   

Τέλος, η εταιρεία Noble αναφέρει πως ''το φάσμα των πιθανοτήτων του αποθέματος είναι μεταξύ 75 και 25 εκατοστημόρια''.

    


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ