Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επανέρχεται ο κ.Σούρλας στο θέμα των καυσίμων

13.03.2012 | 18:24
Επανέρχεται στο θέμα των καυσίμων των ΕΔ ο Γιώργος Σούρλας,απαντώντας σε όσα υποστήριξε ο ΥΦΕΘΑ Κ.Σπηλιόπουλος.Ο κ.Σούρλας στην απάντησή του επισημαίνει:

“Δεν αρκεί μόνο να παραδέχεται ο Υφυπουργός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις προμηθεύονται νοθευμένα καύσιμα και μάλιστα χωρίς διαγωνισμό, γεγονός που συνιστά διαρκές εθνικό και κοινωνικό έγκλημα.
Και δεν διατελέσθη μόνο κατά το παρελθόν όπως υποστηρίζει, αλλά συνεχίζεται όπως προκύπτει από πρόσφατες χημικές αναλύσεις που έγιναν σε δείγματα από δεξαμενές της 1ης Στρατιάς, από στοιχεία του Υπ. Οικονομικών (όπου το 2011 ήταν 9 στα 9 νοθευμένα), από πρόσφατο έγγραφο του ΓΕΣ (που αναφέρεται σε 3 δείγματα νοθευμένα) και από πρόσφατη ανάλυση δειγμάτων από το ΣΔΟΕ.
Επιβάλλεται να αναζητηθούν οι ευθύνες για πράξεις και παραλείψεις όλων των αρμοδίων που έπληξαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και ζημίωσαν τη χώρα με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.
Ευθύνες έχουν όμως και οι πρώην υπουργοί Εθνικής Άμυνας Βενιζέλος και Μπεγλίτης που ενώ διαβεβαίωναν εγγράφως την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι «δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα νοθείας στα καύσιμα», έρχεται σήμερα και τους διαψεύδει ο κος Σπηλιόπουλος.
Επιβάλλεται να διερευνηθεί επιτέλους από την τακτική και στρατιωτική δικαιοσύνη ποιοι νόθευαν τα καύσιμα, να επιβληθούν κυρώσεις και να επιστραφούν τα καταχρασθέντα ποσά. Άλλωστε δεν είναι δύσκολο και τα άτομα να εντοπιστούν και τα ποσά να υπολογιστούν.
Επιβάλλεται να σταματήσει επιτέλους και η προμήθεια καυσίμων ανευ διαγωνισμού.
Η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου φαίνεται ότι κάνει ορισμένα θετικά βήματα για το μέλλον αλλά οφείλει όμως να ρίξει άπλετο φως και στο αμαρτωλό παρελθόν, να αποκαλυφθούν τα κυκλώματα που δρούσαν και δρουν στον ευαίσθητο αυτό τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων όπου ήταν αδιανόητο ότι θα μπορούσαν να τελούνται τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις”. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ