Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επεκτείνουν τη ζώνη αποκλεισμού στη Φουκουσίμα οι Ιάπωνες.

11.04.2011 | 11:00
Η Ιαπωνία θα επεκτείνει πέραν των 20χλμ τη ζώνη αποκλεισμού γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα ώστε αυτή να συμπεριλάβει χωριά και πόλεις στα οποία παρατηρήθηκε αυξημένη συγκέντρωση ραδιενέργειας, δήλωσε σήμερα ο γραμματέας και εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιουκίο Εντάνο.

    

   

"Στις περιοχές αυτές είναι πιθανό να υπάρξει συγκέντρωση 20 μιλισίβερτ και άνω ραδιενέργειας σε διάστημα ενός έτους", τόνισε ο Εντάνο σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με τον οποίο η ζώνη αποκλεισμού θα συμπεριλάβει το χωριό Ιιτάτε, 40χλμ από τον σταθμό, τμήμα της πόλης Καβαμάτα και άλλες περιοχές.

    

   

"Δεν είναι αναγκαίο να εκκενωθούν αμέσως οι περιοχές αυτές", πρόσθεσε ο Εντάνο υπογραμμίζοντας ότι καλό θα ήταν η εκκένωση να πραγματοποιηθεί εντός διαστήματος ενός μηνός.

    

   

Νωρίτερα, η Greenpeace απηύθυνε έκκληση στην ιαπωνική κυβέρνηση να επεκτείνει τη ζώνη αποκλεισμού γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα για να συμπεριλάβει "θερμά σημεία" στα οποία, όπως αποκάλυψε η οικολογική οργάνωση, τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι υψηλά.

    

   

Η ιαπωνική κυβέρνηση είχε ορίσει ως σήμερα στα 20χλμ τη ζώνη αποκλεισμού από την οποία έχουν ήδη απομακρυνθεί περίπου 80.000 κάτοικοι. 

    

    Σύμφωνα με την Greenpeace, οι ιαπωνικές αρχές πρέπει "να εκκενώσουν πολλά θερμά σημεία τα οποία βρίσκονται σε απόσταση 80χλμ από τον πυρηνικό σταθμό, όπου οι ομάδες της αποκάλυψαν μεγάλη συγκέντρωση καισίου".

   

"Η κυβέρνηση πρέπει να οργανώσει την απομάκρυνση από τις ζώνες υψηλού κινδύνου των πόλεων Φουκουσίμα και Κοριγιάμα, των εγκύων και των παιδιών", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Greenpeace.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ