Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίδομα Απασχόλησης:" Στο 20% η περικοπή",λένε από το υπ.Οικονομικών.

28.07.2011 | 00:30


“Ο Βενιζέλος έχει διαβεβαιώσει το Μπεγλίτη,ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε το Επίδομα Ειδικής Απασχόλησης να περικοπεί σε ποσοστό μικρότερο του 20%”! Η πληροφορία μεταφέρθηκε στο Onalert, από αξιόπιστη πηγή του υπουργείου Οικονομικών και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί θετική για τους στρατιωτικούς.

Κι αυτό γιατί εξανεμίζει και τις ελάχιστες ελπίδες που υπήρχαν ότι το Ειδικό Επίδομα Απασχόλησης θα έμενε ανέγγιχτο. Υπήρχε η κυρφή ελπίδα ότι η πληροφορία διέρρευσε ,μόνο και μόνο για να “αποσυρθεί” τη τελευταία στιγμή το μέτρο κι όλοι να νοιώσουν ανακουφισμένοι ….και ευχαριστημένοι.

Φαίνεται ότι κάπως έτσι λειτούργησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σ΄ ότι έχει να κάνει με το ποσοστό της περικοπής. Οι μέχρι στιγμής πληοφορίες που διέρρευσαν στον φιλοκυβερνητικό Τύπο ,κάνουν λόγο για μείωση της τάξεως του 50%! Συνεπώς μπορεί να πιστεύουν στη κυβέρνηση και στο υπουργείο Οικονομικών ότι ένα ποσοστό περικοπής που θα είναι κάτω του 20% ,μπορεί και να “χωνευτεί” από τους στρατιωτικούς.

Προφανώς πέφτουν έξω. Η δυσαρέσκεια που υπάρχει στα στελέχη των ΕΔ είναι πάρα πολύ μεγάλη και μεταφράζεται σε απογοήτευση που μοιραία θα οδηγήσει σε καταστάσεις αποσύνθεσης που ζούμε χρόνια τώρα στον δημόσιο τομέα.

Το χειρότερο όμως είναι ότι μέχρι στιγμής οι στρατιωτικοί αισθάνονται ότι βρίσκονται στο σκοτάδι για το θέμα του μισθολογίου τους. “Βομβαρδίζονται” από πληροφορίες κυρίως δημοσιογραφικές, καμία από τις οποίες δεν αφήνει περιθώριο αισιοδοξίας. Οι δηλώσεις του σημερινού ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη ότι θα γίνει προσπάθεια μέχρι τέλους να παραμείνουν σε καθεστώς Ειδικού Μισθολογίου,δεν φαίνεται ότι πείθουν κανένα. Και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν το Ειδικό Μισθολόγιο θα είναι προς όφελος των στελεχών των ΕΔ ή όχι.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ