Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίκαιρη ερώτηση Καρατζαφέρη για γερμανικές αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο

13.03.2012 | 10:55
Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο με θέμα τη «Διεκδίκηση Γερμανικών Αποζημιώσεων» κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

       Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης ως εξής:


    Προς τον αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό

    Θέμα: Διεκδίκηση Γερμανικών Αποζημιώσεων

    κ. Πρωθυπουργέ,

    Εξήντα πέντε και πλέον χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη διεκδικήσει με ουσιαστικό τρόπο από τη Γερμανία τις οφειλόμενες πολεμικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις, καθώς και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο στο οποίο υποχρεώθηκε τότε η χώρα μας από τη Γερμανία.

    Αντιθέτως, πρόσφατα το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε μια αρνητική απόφαση σε σχέση με την υπόθεση της προσφυγής των συγγενών των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου. Η υιοθέτηση των γερμανικών θέσεων από το δικαστήριο στο ζήτημα της «ετεροδικίας», καθιστά ακόμη πιο προφανείς τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων επί του θέματος, δεδομένης της άρνησης όλων των έως σήμερα υπουργών Δικαιοσύνης να υπογράψουν τη σχετική απόφαση ελληνικού Πρωτοδικείου για κατασχέσεις γερμανικής περιουσίας στη χώρα μας, που οδήγησε τους εναγόμενους συγγενείς θυμάτων της σφαγής στο Δίστομο Βοιωτίας, στα ιταλικά δικαστήρια.

       Ερωτάσθε:

    1. Πότε και τι θα πράξει η ελληνική Κυβέρνηση στο ζήτημα του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων & επανορθώσεων;

    2. Έως πότε θα μένει ανενεργή -χωρίς την απαραίτητη υπογραφή του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης - η απόφαση του ελληνικού Πρωτοδικείου αναφορικά με την υπόθεση του Διστόμου;

 

ΣΧΟΛΙΑ