Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επικοινωνία Παπανδρέου-Χριστόφια για ΑΟΖ και Μαρί.

03.10.2011 | 19:59
Την ανάγκη αποφυγής της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς και την ανάγκη τήρησης υπεύθυνης στάσης από όλους τους εμπλεκόμενους, υπογράμμισαν σε τηλεφωνική συνομιλία τους, τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.Επίσης, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στις προσπάθειες του κ. Χριστόφια για την επίτευξη ουσιαστικής προόδου στις συνομιλίες με τους Τουρκοκυπρίους. Για την πορεία των σχετικών συνομιλιών ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ο πρόεδρος Χριστόφιας.

Η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Χριστόφια και εντάσσεται στο πλαίσιο της τακτικής και συχνής επικοινωνίας που διατηρούν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της  Δημοκρατίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από τη μεριά του, ο κ. Χριστόφιας ενημέρωσε, επίσης, τον πρωθυπουργό για το πόρισμα της έρευνας σχετικά με την έκρηξη της 11ης Ιουλίου στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, καθώς και για τις ερευνητικές δραστηριότητες εντοπισμού υδρογονανθράκων που διεξάγει η Κύπρος στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ