Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιμένει για την αύξηση της θητείας ο Μπεγλίτης!

11.08.2011 | 15:07
 Ανοικτό άφησε και πάλι  το ενδεχόμενο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, να αυξηθεί η θητεία, εάν δεν αποδώσουν οι σχεδιασμοί για τον εξορθολογισμό στη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων, και επέκρινε τη ΝΔ ότι προχώρησε σε μείωση της θητείας για μικροπολιτικούς λόγους, ενώ επανέλαβε την αντίθεσή του με το θεσμό του πλήρους επαγγελματικού στρατού. 

   

Ο κ. Μπεγλίτης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real Fm, ξεκαθάρισε πάντως πως πρώτα θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κενά που παρουσιάζονται στο στράτευμα, όπως συγχωνεύσεις στρατοπέδων, ενίσχυση αποτελεσματικότητας στρατιωτικών σχηματισμών και στη συνέχεια θα ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για αύξηση της θητείας. 

   

Επίσης, ανέφερε ότι θα αλλάξει το καθεστώς χορήγησης των αναβολών, χωρίς αυτό να στερεί από τους νέους, όπως είπε, το δικαίωμα στη μόρφωση. 

   

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του πρώην πρέσβη της Τουρκίας Ντενίς Μπουλούκμπασι ότι επί θητείας Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών η Ελλάδα είχε δεχθεί να μην επεκτείνει σε ορισμένες περιοχές τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

Ο κ. Μπεγλίτης, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και συμμετείχε στις διερευνητικές επαφές, τόνισε ότι γίνονταν συζητήσεις, αλλά δεν υπήρχε καμία συμφωνία, καθώς μοναδικός στόχος της Αθήνας ήταν η υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.


Αντίδραση από ΚΚΕ

Η κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ έχει στρατιωτικές δυνάμεις στους πολέμους στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη και σε στρατούς Κατοχής, ξοδεύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια. Προσαρμόζει τις ένοπλες δυνάμεις στα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ και όχι στις αμυντικές ανάγκες της χώρας. Αυτή η πολιτική θα έχει σίγουρα αρνητικότατες συνέπειες και στους στρατευμένους. 


Ανακοίνωση ΛΑΟΣ

“Η παράνοια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ των περασμένων δεκαετιών ήταν ότι αύξαναν τους εξοπλισμούς και μείωναν την θητεία. 

    Σχήμα εξαιρετικά οξύμωρο και αντιφατικό.

   

Ή απειλούμεθα και έχουμε ανάγκη όπλων και στρατιωτών, ή αισθανόμαστε ασφαλείς, οπότε δεν χρειαζόμαστε ούτε το ένα ούτε το άλλο.”

     

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ