Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιμένουν στις κατηγορίες τους εναντίον Ασάνζ,οι δύο γυναίκες.

08.12.2010 | 13:56
Οι δύο γυναίκες που κατηγορούν τον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ για σεξουαλική επίθεση δεν είναι ανακατεμένες σε καμιά πολιτική συνωμοσία εναντίον του, δήλωσε σήμερα ο συνήγορός τους. 

   

Ο Κλας Μπόιστρομ τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι δύο γυναίκες είναι αξιόπιστα. Επίσης επισήμανε πως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η Σουηδία τελικά να ασκήσει δίωξη κατά του Ασάνζ.

   

"Περισσότερες από 50/50", απάντησε όταν ρωτήθηκε για τις πιθανότητες μιας τέτοιας εξέλιξης.

    "Δεν έχει να κάνει σε τίποτε με το WikiLeaks ή την CIA," πρόσθεσε ο ίδιος όταν ρωτήθηκε αν οι ισχυρισμοί (των δύο γυναικών) αποτελούν τμήμα μιας πολιτικής συνωμοσίας εναντίον του Ασάνζ. 

   

Ο ίδιος επισήμανε πως η ιστοσελίδα του και η θυρίδα για τα ηλεκτρονικά του μηνύματα δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση στη διάρκεια της νύχτας ή νωρίς το πρωί, παρόμοια με αυτήν κατά της ιστοσελίδας της σουηδικής εισαγγελίας.

    "Πιστεύουμε πως ήταν τα ίδια πρόσωπα που επιτέθηκαν την Τρίτη στην ιστοσελίδα των εισαγγελέων", πρόσθεσε ο δικηγόρος. Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα αυτή ήταν αδύνατη μέχρι σήμερα το πρωί, όταν αποκαταστάθηκε το πρόβλημα. 

   

Σύμφωνα με την εταιρία Panda Security, η ιστοσελίδα της εισαγγελίας (aklagare.se) δέχτηκε επίθεση από μια ομάδα χάκερς με την ονομασία "Ανωνυμοι". 

   

Οπως επισήμανε η εταιρία, η ίδια ομάδα επιτέθηκε και στην υπηρεσία on line μεταφοράς χρημάτων PayPal και στην ιστοσελίδα του σουηδικού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. 

    Η PayPal έχει μπλοκάρει από την προηγούμενη εβδομάδα τις οικονομικές συναλλαγές του WikiLeaks.

    

   
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ