Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιθέσεις στο Πακιστάν από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

18.12.2010 | 06:47
Ακόμη μια ημέρα που τα αμερικανικά μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη εξαπολύουν επιθέσεις στο Πακιστάν. Περίπου 60 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους σε τρεις επιθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες.
Οι επιθέσεις γίνονται στην περιοχή του Πακιστάν Κιμπέρ, που συνορεύει με το Αφγανιστάν και έχει στόχο μέλη των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα που φέρονται να έχουν βρει καταφύγιο εκεί. 

Την Παρασκευή, πύραυλοι από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χτύπησαν σπίτια σε τουλάχιστον δυο χωριά της περιοχής. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, τα θύματα είναι όλοι μαχητές, αλλά αυτό δε μπορεί να επιβεβαιωθεί. 

Την ίδια ώρα, η CIA αναγκάστηκε να αποσύρει από το Πακιστάν τον επικεφαλής του γραφείου της στο Ισλαμαμπάντ, καθώς υπήρχαν απειλές για τη ζωή του, επιβεβαίωσε η Υπηρεσία. 

Είχε βρεθεί στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης που τον συνέδεε με τις επιθέσεις με αεροσκάφη τύπου Drone. Και η δημοσιογραφική κάλυψη της δίκης οδήγησε στην αποκάλυψή του. Το όνομά του εμφανίστηκε σε πλακάτ, κατά τη διάρκεια αντιαμερικανικών διαδηλώσεων στην πακισταντική πρωτεύουσα και έτσι η CIA αποφάσισε να τον αποσύρει.Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ