Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίθεση αυτοκτονίας κατά του αμερικανού υπουργού Αμυνας; Πήγαν να κάψουν το αεροπλάνο του

14.03.2012 | 19:42
Ένας Αφγανός, που οδηγούσε ένα κλεμμένο όχημα βρέθηκε μέσα σε έναν διάδρομο στρατιωτικής βάσης στο νότιο Αφγανιστάν. Και ήταν εκεί ακριβώς την ώρα που προσγειωνόταν το αεροπλάνο που μετέφερε τον αμερικανό υπουργό Αμυνας Λ. Πανέτα, σήμερα το πρωί. Ο Αφγανός έβαλε φωτιά στο όχημα και ενώ αυτό φλεγόταν το κατεύθυνε προς το αεροπλάνο του αμερικανού υπουργού Αμυνας...

Κατά μία εκδοχή, ο Αφγανός εργάζεται στη στρατιωτική βάση και  έκλεψε το όχημα λίγο πριν από την προσγείωση του αεροσκάφους που μετέφερε τον Πανέτα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του αμερικανικού Πενταγώνου, ο κ. Πανέτα δεν τραυματίστηκε και ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμά του. Από την άλλη, ο αφγανός υπέστη σοβαρά εγκαύματα και βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Από το Πεντάγωνο λένε ότι ο Λ. Πανέτα δεν κινδύνεψε, ωστόσο αδυνατούν να μιλήσουν για τα κίνητρα του δράστη ή εάν επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας κατά του αμερικανού υπουργού.

Ενδεικτικό της νευρικότητας που έχει καταλάβει τους αμερικανούς μετά την επίθεση είναι ότι στη σκηνή, εντός στρατοπέδου, όπου μίλησε ο Πανέτα ζητήθηκε από τους στρατιωτικούς να εισέλθουν αφήνοντας προηγουμένως απ' έξω τον... οπλισμό τους.

Το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου σε αμερικανική βάση στο Αφγανιστάν στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά και οι τυφλές δολοφονίες 16 αμάχων από  αμερικανό στρατιώτη την περασμένη Κυριακή είναι "ιδιαίτερα ανησυχητικά" γεγονότα, που θέτουν σε κίνδυνο την προσπάθεια που γίνεται, δήλωσε αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα.

Ο Πανέτα πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Αφγανιστάν και απηύθυνε ομιλία σε Πεζοναύτες και άλλους στρατιώτες της Isaf στη βάση Καμπ Λέδερνεκ. "Κάθε ένα από τα γεγονότα αυτά είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό", τόνισε ο επικεφαλής του Πενταγώνου."Δεν θα αφήσουμε μεμονωμένες πράξεις να μειώσουν την αποφασιστικότητά μας" στον πόλεμο των διεθνών δυνάμεων κατά των ταλιμπάν", υπογράμμισε ο Πανέτα."Όσο τραγικές και αν είναι αυτές οι πράξεις βίας, δεν καθορίζουν τη σχέση ανάμεσα στη συμμαχία, τις αφγανικές δυνάμεις και τον αφγανικό λαό", είπε. "Θα δοκιμαστούμε, θα αντιμετωπίσουμε προκλήσεις. Προκλήσεις από τον εχθρό μας, από τους εαυτούς μας, από την κόλαση του πολέμου", κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ