Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίθεση του Τ.Ασάνζ εναντίον ελβετικών τραπεζών.

23.01.2011 | 18:14
Ο ιδρυτής του WikiLeaks εξαπέλυσε επίθεση κατά των ελβετικών αρχών για τη σύλληψη ενός ελβετού πρώην τραπεζίτη ως ύποπτο
για παραβίαση τραπεζικού απορρήτου, αντί να διερευνήσει τις καταγγελίες του για φοροδιαφυγή που αφορούσαν χιλιάδες πρόσωπα.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εβδομαδιαία ελβετική εφημερίδα Der Sonntag, ο Τζούλιαν Ασάνζ δηλώνει ότι οι πράξεις της Ελβετίας επαναφέρουν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης στις αμφιλεγόμενες τραπεζικές πρακτικές της.Την Παρασκευή το γραφείο του ελβετού εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι ο πρώην τραπεζίτης Ρούντολφ Ελμερ θα τεθεί υπό κράτηση το σαββατοκύριακο μετά την κατάθεσή του στην αστυνομία για την παραβίαση του ελβετικού νόμου περί τραπεζικού απορρήτου.Τη Δευτέρα δικαστής θα αποφασίσει αν θα συνεχιστεί η κράτησή του.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Ελμερ στις 19 Ιανουαρίου αφού είχε παραδώσει δισκέτες υπολογιστή στον Ασάνζ για τον ιστότοπο WikiLeaks στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο στις αρχές της εβδομάδας.Ο Ελμερ υποστήριζε ότι οι δισκέτες περιείχαν λεπτομέρειες που αφορούσαν έως και 2.000 λογαριασμούς σε παράκτιες τράπεζες.

"Ο κ. Ελμερ βρίσκεται στη φυλακή γιατί αποκάλυψε ένα παράνομο παράκτιο σύστημα φοροδιαφυγής στο οποίο οι ελβετικές τράπεζες έχουν κυρίαρχο ρόλο", είπε ο Ασάνζ στη συνέντευξή του."Αντί να ερευνήσουν αυτές τις παράκτιες δομές και να κυνηγήσουν αυτούς που φοροδιαφεύγουν, οι αρχές κυνηγούν τον κ.Ελμερ", είπε ο Ασάνζ.

Η εφημερίδα δημοσίευσε τη συνέντευξη του Ασάνζ στα γερμανικά κι ανέφερε ότι έλαβε το περιεχόμενό της με τη βοήθεια μεσάζοντα του WikiLeaks.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ