Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιχαίρουν οι Τούρκοι για όσα δήλωσε ο Ντ΄ Εστέν για το "λάθος να μπει η Ελλάδα στην ΕΕ"

18.09.2012 | 00:17
Στις αναφορές του  πρώην Πρόεδρου της Γαλλίας Ζισκάρ Ντ΄Εστέν  στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αναφέρεται τουρκική εφημερίδα  που μάλλον δίνει περισσότερη έμφαση στην αναφορά του  περί Ελλάδα παρά σε ότι είπε για την Τουρκία.

Συγκεκριμένα η  Hurriyet  με τον τίτλο «Ιστορική ομολογία από τον Ντ΄Εστέν: Ηταν λάθος που πήραμε την Ελλάδα στην ΕΕ» δημοσιεύει ανταπόκριση  από την Αθήνα στην οποία γράφει ότι ο Γάλλος πρώην Πρόεδρος  Ντ΄ Εστέν που υποστηρίζει ότι η Τουρκία δεν έχει θέση στην ΕΕ, προέβη και σε ιστορική ομολογία αναφορικά με την Ελλάδα και είπε «αν πρέπει να πω το σωστό , ήταν λάθος που δεχθήκαμε την Ελλάδα στην ΕΕ. Η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη για αυτό. Στην πραγματικότητα η χώρα αυτή ανήκει στην Ανατολή και όχι στην Δύση». 
Να θυμίσουμε ότι τις προάλλες  το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel δημοσίευσε κοινή συνέντευξη του πρώην πρόεδρου της Γαλλίας κ. Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν  και του πρώην Καγκελάριο της Γερμανίας κ Χέλμουτ Σμιτ όπου ο πρώτος χαρακτηρίζει ουσιαστικά λάθος εκτίμησή του την αποδοχή της χώρας μας στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. 
 
«Θυμάμαι Χέλμουτ πως είχες επιφυλάξεις για την αποδοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα το 1981. Ήσουν προφανώς σοφότερος από εμένα» ανέφερε στο γερμανικό περιοδικό ο πάλαι ποτέ ένθερμος υποστηρικτής της συμμετοχής της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς.
Οι δύο πρώην Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν βέβαιοι για τη διατήρηση της ευρωζώνης αλλά ζητούν συγκεκριμένες αλλαγές και κυρίως να μην γίνει αποδεκτή καμία χώρα στο ευρώ, πέρα από την Πολωνία. «Ήδη 17 χώρες είναι πάρα πολλές» ανέφερε ο πρώην Καγκελάριος Σμιτ ο οποίος ζήτησε από κοινού με τον Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν να μετατραπεί η ευρωζώνη σε μια «Ευρώπη πρώτης ταχύτητας» εκ των οποίων οι 17 χώρες να μετεξελιχθούν σε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ. Αν δεν θέλει η χώρα και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της θα αποχωρήσει μόνη της. ¨Όταν είσαι μέλος κάποιας ομάδας πρέπει να μάθεις να παίζεις με τους κανόνες» 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ