Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιχείρηση ανεφοδιασμού και σωτηρίας από την αεροπορία στρατού για 300... αγελάδες

08.12.2010 | 14:06
Απίστευτο και όμως αληθινό. Δύο ελικόπτερα της αεροπορίας στρατού, τύπου "Χιούι", από το 3ο Τάγμα Ελικοπτέρων της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, "επιστρατεύθηκαν" για την τροφοδότηση περίπου 300 βοοειδών, που εδώ και τέσσερις ημέρες παραμένουν εγκλωβισμένα σε νησίδα του ποταμού Στρυμόνα, στην περιοχή της Βυρώνειας.
 
Μετά τις τελευταίες πλημμύρες, που σημειώθηκαν στην περιοχή και την αύξηση της στάθμης των νερών δημιουργήθηκε μία νησίδα εκεί που έβοσκαν οι αγελάδες... και ενώ οι στάθμη του νερού ανέβαινε, για να σωθούν τα ζωντανά συγκεντρώθηκαν στη νησίδα με το νερό να τα αποκόπτει όχι μόνο από την τροφή τους αλλά και από τους βοσκούς. Την τέταρτη ημέρα η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο και οι βοσκοί για να μην πεθάνουν τα ζωντανά τους ζήτησαν την βοήθεια των αρχών.
 
Έτσι καθώς παραμένει αδύνατη η προσπέλαση της περιοχής με επίγεια μέσα, κρίθηκε απαραίτητη η ρίψη ζωοτροφών από αέρος, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί η διάσωση του κοπαδιού με τις αγελάδες.

Την όλη επιχείρηση συνέδραμαν και κάτοικοι της περιοχής, φορτώνοντας μπάλες με σανό στα ελικόπτερα, ώστε να διευκολύνουν τους άνδρες του στρατού, αλλά και τους κτηνοτρόφους.

Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ