Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Επιχείρηση αποδόμησης Αρχηγών"!Κομματικές πιέσεις στο ΥΕΘΑ για να αλλάξουν Αρχηγοί Επιτελείων

29.06.2012 | 11:19“Επιχείρηση αποδόμησης” της ηγεσίας των ΕΔ ,έχει ξεκινήσει από χθες το βράδυ ,με υπονοούμενα,φήμες και διαρροές.

Σύμφωνα μ΄ συτές, ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την ενόχλησή του για τη πτήση του Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκου στα Ψαρά με ελικόπτερο ΝΗ 90,γιατί όπως λένε οι ίδιες “διαρροές “, είναι ακριβό στη πτήση.

Χθες βράδυ στον Άγιο Ανδρέα όπου ο ΥΕΘΑ και οι Αρχηγοί τον Επιτελείων ,είχαν συνάντηση με τους δημοσιογράφους του στρατιωτικού ρεπορτάζ ,τα “υπονοούμενα” για κρίσεις ακόμη και σε επίπεδο Αρχηγών συνεχίστηκαν ,προκαλώντας προφανώς έκπληξη,αφού το τελευταίο που θα περίμενε κανείς αυτές τις ώρες που η χώρα περνά είναι να ασχολείται με κρίσεις Αρχηγών οι οποίοι έχουν αναλάβει μόνο λίγους μήνες πριν!

Ωστόσο ζούμε στην Ελλάδα,μην το ξεχνάμε.Και φαίνεται ότι κάποιοι από τη Συγγρού θεωρούν ότι βρισκόμαστε ακόμη στις δεκαετίες του 90 και του 2000,όταν ακόμη και η αλλαγή υπουργού σήμαινε κρίσεις στις ΕΔ για να έρθουν “οι δικοί μας” και να φύγουν οι “δικοί τους”.

Είναι βέβαιο ότι ο ΥΕΘΑ ,όπως έδειξε και χθες το βράδυ δεν έχει πειστεί για την αναγκαιότητα να ξεκινήσει τώρα τέτοια διαδικασία που μόνο αναταραχή και προβλήματα θα δημιουργήσει.Και μάλιστα χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο συγκεκριμένο θέμα ή πρόβλημα.Όσον αφορά το θέμα του NH 90 καλό θα ήταν να ασχοληθούμε με τις παραλαβές αυτών των ελικοπτέρων που έχουν δραματικά καθυστερήσει.

Ο ίδιος ο ΥΕΘΑ αναγνωρίζει ότι η χώρα περνά το "κρισιμότερο καλοκαίρι των τελευταίων 100 ετών".Αν η αλλαγή στρατιωτικής ηγεσίας βοηθά στη διαχείριση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης ,προφανώς δεν σηκώνει και πολύ συζήτηση.

Το ερώτημα είναι αν ο ΥΕΘΑ θα αντέξει στις κομματικές πιέσεις όσων ζητούν “αίμα” και “δικαίωση”.

Το ζήτημα ξεπερνά ίσως και τον κ.Παναγιωτόπουλο και θα έπρεπε να απασχολήσει τον ίδιο τον πρωθυπουργό με μία εντολή προς το υπουργικό του συμβούλιο:”Σοβαρευτείτε”. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ