Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έριξε τη βόμβα και μετά είδε τους αμάχους!Συγκλονιστικό βίντεο από πιλότο μαχητικού.

29.05.2011 | 18:53
Ένα δραματικό βίντεο που δείχνει έναν πιλότο της RAF να “οδηγεί” μια έξυπνη βόμβα μακριά από τους Ταλιμπάν που είχε ως στόχο του για να σώσει μια ομάδα Αφγανών χωρικών κυκλοφόρησε. Ανεξάρτητα αν πρόκειται για βίντεο που θελει να “φτιάξει” το προφίλ της RAF αλλά και των άλλων αεροποριών που συχνά έχουν κατηγορηθει για θανάτους αμάχων,αποδεικνύει ότι οι “παράπλευρες απώλειες” μπορούν να αποφευχθούν αρκεί να είναι πάντα σε εγρήγορση οι επιτιθέμενοι πιλότοι.

Η καθοδηγούμενη με laser βόμβα Paveway IV είχε εκτοξευθεί από ένα Harrier ενάντια σε ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν στελέχη των Ταλιμπαν στην επαρχία Χελμάντ, νότια του Αφγανιστάν.
Ο οδηγός σταμάτησε το αυτοκίνητό του δίπλα σε έναν αριθμό των Αφγανών αμάχων,με την βόμβα ήδη να κατευθύνεται προς το αυτοκίνητο.


Ο πιλότος του Harrier, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε: “είδα τους αμάχους δίπλα στο αυτοκίνητο.Ο φόβος κάθε πιλότου είναι να σκοτώσει αμάχους.Έπρεπε να δράσω άμεσα.Η βόμβα που έριξα είναι ευέλικτη και μπορώ να την ελέγχω ακόμη κι όταν είναι σε πτήση”.
Όσο για τον διοικητή των Ταλιμπάν που ήταν και ο στόχος; Εντοπίστηκε δυο ημέρες αργότερα κι αυτή τη φορά δεν τον έσωσαν οι άμαχοι.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ