Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ερντογάν: H παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα ήταν ευεργετική για την Τουρκία

29.09.2016 | 12:33
Η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για άλλους τρεις μήνες θα ήταν ευεργετική για την Τουρκία, καθώς η χώρα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ξεριζώσει την απειλή από τις τρομοκρατικές οργανώσεις μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας μια ημέρα αφού το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας συνέστησε την παράταση της διακυβέρνησης υπό καθεστώς κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ο Ερντογαν δήλωσε πως το μέτρο επιτάχυνε τη μάχη της Άγκυρας εναντίον της τρομοκρατίας και πως πιστεύει ότι οι Τούρκοι θα υποστηρίξουν την παράταση του καθεστώτος αυτού.

«Η κυβέρνηση θα προβεί στις απαραίτητες εκτιμήσεις και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα (στο θέμα αυτό)», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε ομάδα διοικητών επαρχιών στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 οι τουρκικές αρχές απέπεμψαν επίσης 87 μέλη των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών (ΜΙΤ) τα οποία θεωρούνται ύποπτα για διασυνδέσεις με την αδελφότητα του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Αυτή τη στιγμή οι ύποπτοι για το τουρκικό πραξικόπημα δεν χωρούν στα δικαστήρια και κατασκευάζονται νέα για να μπορέσουν να εκδικαστούν όλες αυτές οι υποθέσεις. O αριθμός των συλληφθέντων έχει φθάσει τις 32.000 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποσντάγ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ